Suomi ja Saksa parhaat tölkkien kierrättäjät

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-06-25
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Suomessa ja Saksassa kierrätetään lähes kaikki alumiiniset juomatölkit. Kierrätysaste on 99 %, kun se Euroopassa oli keskimäärin 73,6 % vuonna 2015.

Euroopan kierrätysaste nousi uuteen ennätykseen ja on selvästi EU:n vuodelle 2025 asettaman 65 %:n tavoitteen yläpuolelle. Alumiinipakkausten tuottajia edustava European Aluminium Packaging Group on asettanut vapaaehtoiseksi tavoitteeksi kierrätysasteen nostamisen 75 %:iin.

Euroopan luvuissa ovat EU:n lisäksi mukana Sveitsi, Norja ja Islanti. Kun lisäksi otetaan huomioon Itä-Eurooppa, Venäjä ja Turkki, päästään Euroopassa vuodessa jo yli 32 miljardiin kierrätettyyn tölkkiin. Niiden metalli kiertää uusien alumiinituotteiden raaka-aineeksi.

Kierrätetyn alumiinin käyttäminen uudessa tuotteessa säästää energiaa 95 % verrattuna alkuperäisestä raaka-aineesta valmistamiseen. Kierrätysprosessin ansiosta hiilidioksidipäästöt jäävät noin 3,6 miljoonaa tonnia vähemmiksi, mikä vastaa keskikokoisen eurooppalaisen kaupungin päästöjä, esimerkiksi Bolognan kaupungin.

Kaikkien alumiinipakkausten kierrätysaste on noin 65 % Euroopassa.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept