Stora Enso investoi lisää kartonkiin ja selluun

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-10-25
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enso kertoi osavuosikatsauksen julkistamisen yhteydessä kahdesta merkittävästä investoinnista Suomessa. Yhtiö investoi kartongin ja sellun tuotantoon lisää yhteensä 94 miljoonaa euroa.

Imatran tehtaalla yhtiö sijoittaa 42 miljoonaa euroa kemihierteen (CTMP) tuotanto- ja kuivauskapasiteetin kasvattamiseen. Tämä parantaa kilpailukykyä nestepakkauskartongeissa ja elintarvikepakkauksissa käytettävässä kartongissa sekä antaa mahdollisuuden edetä mikrokuitusellun (MFC) kaupallistamispyrkimyksissä. Mikrokuitusellusta saadaan yhtiön mukaan entistä kevyempiä ja kestävämpiä pakkauksia, joissa tarvitaan vähemmän raaka-ainetta.

Enocellin tehtaalla investoidaan 52 miljoonaa euroa liukosellukapasiteetin kasvattamiseen 150 000 tonnin vuosikapasiteetista aina 430 000 tonniin saakka. Stora Enson liukosellua hyödynnetään tekstiiliteollisuuden käyttämien viskoosikuitujen tuotannossa. Se on uusiutuva raaka-aine, jolla voidaan korvata öljypohjaisia materiaaleja, kuten polyesteriä.

Yhtiö kertoi myös, että Kiinan, Varkauden ja Murów’n muutoshankkeet edistyvät vakaasti.

”Muutoshankkeista saadaan edelleen hyviä tuloksia, ja ne vahvistavat osaltaan vankkaa asemaamme biotalouden toimijana. Beihain tehtaan ylösajo etenee edelleen suunniteltua nopeammin ja tällä neljänneksellä tuotettiin 105 000 (52 000) tonnia kuluttajapakkauskartonkia. Olen myös tyytyväinen siihen, että Varkauden kraftlaineritehtaalla on päästy laskennalliseen operatiivisen EBITDAn tavoitetasoon. Tehtaan odotetaan pääsevän täysiin tuotantolukuihin tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä. Toinen merkittävä muutos on China Packaging ‑yksikön kääntyminen kasvu-uralle. Yksikön toimitukset ovat kasvaneet samalla kun toimintaa on kehitetty”, sanoi toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak