Silmusalaatit kierrätettäviin kartonkipakkauksiin

Teksti:Redaktionen
JULKAISTU: 2019-03-06
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Silmusalaatit ovat saaneet uuden värikkään pakkauksen. Täysin kierrätettävä kotimainen kartonkipakkaus korvaa entisen muovirasian.

Snafu Oy on kehittänyt pakkauksen ja uudet tekniset ratkaisut tuotantoprosessiin alusta alkaen yhdessä pakkausvalmistaja A&R Cartonin kanssa. Snafu Oy:n perustaja Samuli Laurikainen haluaa olla esimerkkinä isommille yrityksille, ja on valmis jakamaan pakkausratkaisuun liittyvää tietoa muiden yritysten hyödynnettäväksi.

Uudet pakkaukset ovat saaneet innoituksensa kuluttajien toiveista. Kartonkipakkauksessa on ohut muovikalvo, joka estää tuotteen nahistumisen ja ruokahävikin syntymisen, mutta ei estä pakkauksen kierrättämistä. Uudet kartonkipakkaukset valmistetaan lähellä kotimaisesta kartongista, jolloin pakkausten kuljetuksesta johtuvat hiilidioksidipäästöt ovat jopa 12 kertaa pienemmät yhtä rasiaa kohden aiempaan pakkaukseen verrattuna.

Uuden kartonkipakkauksen alustavasti laskettu päästöarvo on 1,19 kg CO2 / 1 kg, kun aiemman PET-muovin valmistamisen arvioitu päästöarvo on 2,19 kg CO2 / 1 kg.

Uudesta värikkäästä pakkausilmeestä vastaa markkinointitoimisto Roister Marketing Oy. Erikoisuutena pakkauksissa on se, että jokaisella tuotteella on kahdeksan erilaista pakkausta. Näin kuluttajille voidaan kertoa enemmän, esimerkiksi käyttövinkkejä ja tietoa vastuullisuudesta.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Uusimmat uutiset

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja. He ovat valmiita käyttämään niiden ostamiseen enemmän rahaa, kulkemaan pidemmän matkan niitä hankkiessaan ja näkemään muutenkin ylimääräistä vaivaa varmistaakseen, että heidän ostoksensa sisältävät ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli

Läpinäkyvä eristepakkaus on ympäristöystävällisempi kuin värikäs

Rockwool vaihtoi punavalkoiset eristepakkauksensa läpinäkyviin. Se säästi väriaineita ja lisäsi kierrätettävyyttä.
Rockwool ennen ja jälkeen

Landa Printingiltä jättiyllätys Drupan tiedotustilaisuudessa

Yllättävien myyntilukujen ja kahden uuden painokoneen esittelyn myötä Landa nousi yhdeksi suurimmista yllättäjistä Pre-Drupan tiedotustilaisuudessa Düsseldorfissa maaliskuun lopussa. Packnews oli paikalla.
Landa_01x