Seapack ja Sauplast yhdistävät voimansa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-02-01
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kaksi muovialan yritystä yhdistää osaamisensa ja voimansa. Sauplast Oy ostaa puolet Pyroll-konserniin kuuluvan Seapack Oy:n osakkeista.

Järjestelyn tavoitteena on yhtiöiden mukaan vahvistaa kilpailukykyä ja laajentaa tarjontaa asiakkaille muovituotteissa. Järjestely toteutui 1. helmikuuta 2017.

Yhteisyrityksen tarkoituksena on tehostaa molempien yritysten toimintaa ja lisätä kilpailukykyä uusissa tuotteissa. Yhteisyrityksessä tullaan hyödyntämään Seapackin erikoisosaaminen kierrätysmuovien käytössä kaupan henkselikasseissa ja Sauplastin pitkä kokemus muovikalvojen ja -pussien valmistuksessa. Myös tehdasyksiköiden välistä yhteistyötä kehitetään tasaamaan toimituspiikkejä.

Seapackin vetäjäksi Kari Oksanen

Seapack Oy:n yksikön päälliköksi on nimitetty muovialan pitkän linjan vaikuttaja Kari Oksanen. Seapackin muut työntekijät ja toimihenkilöt jatkavat ns. vanhoina työntekijöinä.

”Olemme tyytyväisiä, että löysimme paikallisen partnerin mukaan vetämään Merikarvian yksikköä ja nimenomaan kehittämään toimintaa samassa kiinteistössä” kertoo Pyroll Pakkausten toimialajohtaja Niilo Pöyhönen.

”Yhdistämällä molempien yritysten osaaminen, pitkän linjan kokemus ja voimat, saamme resurssimme paremmin asiakkaiden käyttöön”, sanoo Sauplast Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juppe Suhonen.

Seapack on Pyroll-konserniin kuuluva mm. muovikasseja ja kuplamuoveja valmistava yritys Merikarvialla. Sauplast valmistaa muovipusseja, -säkkejä, -kalvoja ja -huppuja Siikaisissa ja Kokemäellä.

.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB