SCA:lta uusi tekniikka pyöreisiin pakkauksiin

JULKAISTU: 25. helmikuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


SCA on kehittänyt uuden tekniikan pyöreiden aaltopahvipakkausten valmistamiseen. Tekniikan avulla voidaan vähentää pakkauksen painoa 30 %.

SCA Forest Products -yhtiö kertoo tiedotteessaan, että uusi mullistava tekniikka tarjoaa aivan uusia mahdollisuuksia pakkausten suunnitteluun. Arcwise-tekniikkaa voidaan käyttää normaalissa aaltopahvin jalostamisessa, ja pakkauksen paino vähenee 30 %.

Tiedotteen mukaan pyöreät muodot ja aaltopahvin lujuus tekevät pakkauksesta ainutlaatuisen tukevan. Tekniikka soveltuu esimerkiksi kuljetuspakkauksiin, hyllyvalmiisiin pakkauksiin, kuluttajapakkauksiin ja display-pakkauksiin. Tekniikka on patentoitu, ja sitä tarjotaan lisenssillä pakkausten valmistajille. Ainakin saksalainen Brohl Wellpappe -yhtiö on jo tehnyt sopimuksen tekniikan käytöstä.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Etiketit pois Actimel-pulloista

Ilman PET-muovista etikettiä HDPE:stä valmistetun pullon kierrätettävyys paranee.
Danone

Teollisen mittakaavan muovipakkausten kemiallinen kierrätys alkaa

Sumi ja Wastewise Group aloittavat yhteistyön pakkausmuovien kemiallisessa kierrätyksessä.
50148873-chemical-recycling-abstract-concept-vector-illustration

Fazer siirtää kaurajuomien valmistuksen Korialta Ruotsiin?

Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 työsuhteen päättymiseen Suomessa.    
fazer aito

Oddlygood ostaa Plantin

Oddlygoodista tulee Planti-tuotteiden ja -brändin omistaja. Samanaikaisesti Valio ostaa Plantin tuotannon Turussa.
oddlygood