Saarioinen panostaa terveellisyyteen

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-03-06
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Saarioinen aikoo panostaa erityisesti terveellisyys- ja hyvinvointitrendiin sekä kasvavaan välipalamarkkinaan. Vuonna 2015 yhtiön tulosta rasitti hintakilpailu.

Saarioisen liikevaihtoa rasittivat viime vuonna koko elintarvikealaa koskeva hintakilpailu ja kotimaisen kuluttajakysynnän lasku. Saarioinen jatkoi kuitenkin valmisruokien markkinajohtajana sekä Vähittäiskauppa- että Foodservice-sektorilla.

Yritys uskoo, että strategian mukaiset uudistukset vahvistavat kilpailukykyä ja näkyvät kuluvan vuoden tuloksessa positiivisesti. Saarioisten liikevaihto vuonna 2015 oli 259,6 miljoonaa euroa. Liikevaihto laski edelliseen vuoteen verrattuna noin 23 miljoonaa euroa ja tulos ennen satunnaisia eriä oli 0,8 miljoonaa euroa.

Valmisruokien kulutuksessa korostui yhtiön mukaan viime vuonna arjen helpottamisen ohella terveellisyys- ja hyvinvointitrendi, mikä on lisännyt keittojen ja salaattiaterioiden myyntiä. Trendi näkyy myös syksyllä 2015 Saarioisten lanseeraamassa Balanssi-tuotesarjassa, joka pohjautuu ravitsemussuosituksiin ja on kerännyt kuluttajilta runsaasti positiivista palautetta.

Liikkuva elämäntapa kasvattaa välipalamyyntiä
Suomalaisten entistä liikkuvampi elämäntapa puolestaan näkyi välipalojen suosion kasvuna: esimerkiksi Saarioisten uusia marjaisia Vispis-välipaloja myytiin vuoden 2015 aikana yli miljoona kappaletta. Lihavalmistetuotteissa suosiotaan kasvattivat erityisesti raakamakkarat, joiden myynti kasvoi 35 % edellisvuoteen verrattuna.

”Tuomme tänäkin vuonna markkinoille runsaasti uutuuksia vastataksemme kuluttajien toiveisiin ja syömisen trendeihin. Panostamme muun muassa hyvinvointitrendiin Balanssi-sarjamme uusilla lanseerauksilla sekä kasvavaan välipalamarkkinaan useilla eri tuotteilla. Panostamme myös ruuanlaittoa helpottaviin tuotteisiin.”, sanoo Saarioinen Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Mäkelä.

 

 

 

Jatka lukemista

Metsä Group pilotoi hiilidioksidin talteenottoa Raumalla – tavoitteena koetehdas

Metsä Group aikoo kokeilla ensi kesänä Rauman sellutehtaalla puuperäisen hiilidioksidin talteenottoa. Sitä voitaisiin hyödyntää fossiilisia materiaaleja ja polttoaineita korvaavien tuotteiden raaka-aineena, mutta ensin teknologioiden ja markkinoiden pitäisi kehittyä.
Biotehdas

Orapacille Pohjoismaiden ensimmäinen uuden sarjan KBA-stanssauskone

Oravaisen tehtaille asennettiin marraskuussa harvinaislaatuinen stanssauskone. Se pystyy käsittelemään käyriä aaltopahviarkkeja paremmin kuin edeltäjänsä.
20241009_120639

Suomalaiskeksintö: pakkauspaperin biomuovikalvo kestää rasvan ja hapen

Suomalainen metsä- ja paperiyhtiö UPM on kehittänyt yhdessä yhdysvaltalaisen Eastmanin kanssa uuden pakkauspaperin elintarvikkeille. Materiaaliin on lisätty rasvan- ja hapenkestävä kalvo, joka on valmistettu selluloosapohjaisesta biomuovista. Näin kertoo Pohjoismaiden biomuoviyhdistys (Nordisk Bioplastförening) verkkosivuillaan.
upm-biobarrier-toppx

VTT aikoo jalostaa metsäteollisuuden päästöt kierrätysmuoviksi

VTT avasi talteenotettua hiilidioksidia hyödyntävän pilottilaitoksen, jonka tavoitteena on jalostaa metsäteollisuuden päästöt pitkäikäiseksi, kierrätettäväksi muoviksi.
vtt

Uusimmat uutiset

Bisfenoli A ei saa enää olla kosketuksissa elintarvikkeisiin

Bisfenoli A ja muut haitallisiksi luokitellut bisfenolit kielletään nyt materiaaleissa, jotka ovat kosketuksissa elintarvikkeiden kanssa. EU-komission päätös perustuu Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) tiukennettuun arvioon siitä, kuinka paljon bisfenoli A:lle voidaan turvallisesti altistua ilman terveysriskiä.
Konservburkar

Ensimmäinen kierrätysmuovista valmistettu jogurttipurkki hyväksyttiin elintarvikekäyttöön

INEOS Styrolution lanseerasi uudet jogurttipurkit, jotka on valmistettu mekaanisesti kierrätetystä polystyreenistä. Ne syntyivät useiden kumppaneiden yhteistyönä, jotka jakoivat saman arvoketjun. Purkit ovat merkittävä virstanpylväs.
Yoghurt-cupsx

Kaksoisetiketit pelastavat oluen

Jos sinulle jäi yksi tai useampi pullo Eriksbergin jouluolutta pyhien jälkeen, voit muuttaa ne yksinkertaisella kädenliikkeellä pääsiäisoluiksi. Carlsberg ja Eriksberg ovat miettineet tämän asian tarkoin.
julpaskolen_pressbild-1x

Jaakko Nikkilä valittiin Billerud Europen toimitusjohtajaksi

Billerud on nimittänyt Jaakko Nikkilän Billerud Europen toimitusjohtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi.
Jakkox