S-ryhmä siirtyy kierrätettäviin pakkauksiin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-06-10
PÄIVITETTY: 2023-01-18


S-ryhmä on päättänyt, että sen päivittäistavarakaupan oma merkki -tuotteiden pakkaukset ovat sataprosenttisesti kierrätettäviä vuoden 2022 loppuun mennessä.

Samalla ryhmä on päättänyt lisätä uusiutuvista raaka-aineista valmistettuja pakkauksia oma merkki -tuotteissa sekä edistää ihmisten tietoisuutta pakkauksien kierrätyksestä. Ryhmä tutkii  myös mahdollisuuksia vähentää pakkausmateriaalien määrää ilman, että tuotteiden laatu kärsii siitä.

”Omien merkkien pakkausmateriaaleihin voimme vaikuttaa suoraan. Haluamme kuitenkin kannustaa myös brändituotteiden valmistajia ja teollisuutta pohtimaan, olisiko muoville vaihtoehtoja. EU:n muovistrategia tarjoaa kotimaisille pakkausinnovaatioille mainion maaperän menestyä. Haluamme olla mukana tukemassa tätä kansantaloudellisestikin merkittävää uudenlaista tekemistä. Mittakaavaetuja saadaan vasta, kun volyymit ovat riittävän suuria”, suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen S-ryhmän vähittäiskaupasta toteaa.

S-ryhmän omista merkeistä myydyimpiä ovat Kotimaista-tuotesarja, Rainbow sekä X-tra ja käyttötavarapuolella House. Ruokakaupan tuotteet pakataan kartonki-, muovi-, metalli- tai lasipakkauksiin. Käyttötavaran puolella käytössä on eniten kartonkia ja muovia.

Kun pakkausmateriaali on täysin kierrätettävää, se voidaan hyödyntää edelleen uusien pakkauksien tai tuotteiden raaka-aineena. Tällä hetkellä esimerkiksi mustaa muovia tai kahvipakkauksia ei voida kierrättää ja ne ohjautuvat poltettavaksi.

Osa S-ryhmän omien merkkien pakkauksista on jo kierrätettäviä. Uusiutuvista raaka-aineista tehtyjen pakkauksien lisäämisessä on sen sijaan työsarkaa.

”Kuitupakkaukset kuten kartonkipakkaukset on jo nyt valmistettu uusiutuvista raaka-aineista. Nyt haluamme löytää etenkin uusia kotimaisia biopohjaisia vaihtoehtoja”, vastuullisuuspäällikkö Senja Forsman kertoo.

Muovi on ollut ympäristökeskustelun keskiössä viime aikoina. Senja Forsman painottaa, että muovin käytössä suurin haaste on kierrättämätön muoviroska. Monen tuotteen kohdalla muovi tarjoaa parhaan suojan ja oikein kierrätettynä muoviroska ei päädy esimerkiksi meriin.

”Lisäämme pikkuhiljaa pakkauksiin myös selkokieliset lajitteluohjeet”, Forsman kertoo.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept