Kuinka suuri viljasato oli vuonna 2022? Paljonko suomalaiset kuluttavat lihatuotteita? Mihin suuntaan tuottajahinnat ovat kehittyneet? Paljonko ruokahävikkiä muodostuu ruokaketjussa vuosittain? Vastaus näihin ja moniin muihin kysymyksiin löytyy Ruokatieto Yhdistyksen julkaisemasta Tietohaarukka 2023 -tilastopaketista, joka kokoaa ruoantuotantoa ja -kulutusta koskevat luvut yksiin kansiin.
Tietohaarukka sopii tietolähteeksi niin medialle, opiskelijoille, päättäjille kuin suomalaisesta ruokaketjusta kiinnostuneille Suomessa ja Suomen ulkopuolella.
Tietohaarukka ilmestyy painettuna nyt 58. kerran. Julkaisusta on saatavissa myös ruotsin- ja englanninkieliset käännökset Faktagaffeln ja Forkful of Facts. Tietohaarukan taskukokoisen painoksen voi tilata ja sähköisen version lukea osoitteessa ruokatieto.fi/tietohaarukka. Sivulta löytyy myös Koostetut herkut -niminen koonti, jossa avataan ppt-muodossa keskeisimpiä ruokaketjun toiminnasta kertovia tilastoja.
Tietohaarukan tuottaa Ruokatieto Yhdistys yhteistyössä Agronomiliiton, Luonnonvarakeskus Luken, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC:n ja ProAgria Keskusten Liiton kanssa.