Rouheva pakkaus sopi pienelle paahtimolle

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-04-15
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Unison Coffee on uusi joensuulainen kahvipaahtimo, jonka kahvipakkauksiin saatiin mattamaisella pinnalla rouhevuuden ja aitouden tuntua.

Unison Coffee tarjoaa kahviautomaattien ja kahvituspalvelun lisäksi omassa paahtimossa käsityönä paahdettua ensiluokkaista, eettisesti tuotettua Unison Coffee -kahvia.

Paahtimo lähti kehittämään kahvipakkauksia yhteistyössä Pyrollin Joensuun yksikön kanssa. Lopputuloksena valmistui kahta erikokoista pakkausmateriaalia. Kilon pakkaukset menevät pääosin kahviautomaatteihin ja puolen kilon paketit kuluttajille.

Kahvin pakkaamisessa pitää ottaa erityisesti huomioon aromien säilyvyys. Unison Coffeen kahvipakkausten ratamateriaalina on kolmikerroslaminaatti, mikä suojaa sisältöä ilmalta, kosteudelta ja UV-säteiltä. Kahvipakkausten venttiili stanssataan jokaiseen pakkaukseen erikseen pakkausvaiheessa. Yksisuuntainen aromiventtiili päästää ylimääräisen kahvista vapautuvan hiilidioksidin pois pussista päästämättä kuitenkaan ilmaa takaisin sisään.

”Pakkausprojekti sujui mallikkaasti ja apua saatiin jopa pakkauskoneen käytössä”, kertoo Unison Coffeen paahtomestari Miska Kämäräinen.

Unison Coffee haluaa kahvien pohjoiskarjalaisilla murresanoilla tuoda esille, mistä kahvi on kotoisin. Tarjolla on esimerkiksi Tummoo, Vaalleeta ja Tujjuu kahvia. Tulossa on tujuakin tujumpi, paahtoasteeltaan 5:ksi luokiteltu tumma vaihtoehto. Tämä tuoteuutuus on ristitty Pilkkopimmeeksi.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept