Rantojen muovijätteestä tehdään shampoopulloja

Teksti:Redaktionen
JULKAISTU: 2017-01-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Procter & Gamble kertoo käyttävänsä ensimmäisenä maailmassa kierrätettäviä shampoopulloja, joiden valmistuksessa on käytetty jopa 25 % rannoilta kerättyä muovijätettä.

Yhtiön Head & Shoulders on tiedotteen mukaan maailman ostetuin shampoobrändi, ja nyt sen pakkauksessa ryhdytään käyttämään laajamittaisesti PCR-muovia (post-consumer recycled). Tätä muovia kerätään vapaaehtoistyönä ja kolmannen sektorin järjestöjen toimesta rannoilta.

Ensimmäiset uudet pullot lanseerataan Ranskassa Carrefour-kappaketjulle ensi kesänä. Kierrätysmuovin keräyksen organisoivat kierrätyksen asiantuntijat TerraCycle ja Suez.

Procter & Gamble on asettanut tavoitteeksi, että vuoden 2018 loppuun mennessä yli puoli miljardia pulloa tulee sisältämään 25 % PCR-muovia. Tämä kattaa 90 % yhtiön pääbrändien shampoopullojen myynnistä Euroopassa.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli