Raisio ja Lumene menestyivät Pro Cartonissa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-08-08
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Raision ja Lumenen pakkaukset ovat päässeet loppukilpailuun arvostetussa Euroopan kartonkituotteiden kilpailussa. Yleisö voi äänestää suosikkiaan ensi kertaa.

Kilpailu on järjestetty vuodesta 1997 lähtien nimellä Pro Carton ECMA Award. Nyt kilpailun nimi on European Carton Excellence Award. Kilpailun finalistit on nyt valittu, ja ensimmäistä kertaa jaetaan palkinto myös yleisön suosikille. Kilpailutöitä voi äänestää tästä linkistä.

Raisio pääsi loppusuoralle Nalle-kaurapakkauksillaan. Tuomaristo kiitti pakkausten kuluttajille tarjoamaa kahta avausvaihtoehtoa. Perinteisen sisään työnnettävän aukon vaihtoehtona on helposti muotoutuva annostelunokka. Tämä on älykäs ratkaisu ilman että pakkausmateriaalia tarvittaisiin lisää tai pakkauslinjaa pitäisi muuttaa. Pakkauksen toteutti AR Carton Kriftel.

Lumenen kosmetiikkasarjan nimi on “Wheel of light”, ja valo välkehtii pakkauksissa mikrokohokuvioinnin ansiosta. Sisempi pakkaus sisältää tuotteen ja toistaa päällyspakkauksen perusvärejä. Pakkauksissa ei käytetä kalvolaminointia, ja ne voidaan nostaa pystyyn ja täyttää tuotantolinjalla täysin automaattisesti. Pakkausten ilmeen on suunnitellut JDO, ja pakkaukset toteutti Edelmann.

Myös suomalaiset kartonkivalmistajat ovat hyvin esillä kilpailussa, sillä monessa loppukilpailuun päässessä työssä on käytetty Stora Enson tai Metsä Boardin kartonkia.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak