Puukuitukassi korvaa muovikasseja

JULKAISTU: 26. kesäkuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Papticin puusta valmistetut ostoskassit korvaavat 16.6. lähtien muovikasseja Seppälän myymälöissä, kertoo Paptic Oy lehdistötiedotteessaan. Yrityksen käyttämä uusi teknologia perustuu VTT:llä tehtyyn pitkäjänteiseen kuitutuotteiden ja -prosessien tutkimustyöhön.

Suomalaisen Paptic Oy:n patentoimalla teknologialla voidaan valmistaa ympäristöystävällisiä kuitutuotteita, joilla on muovinkaltaisia ominaisuuksia. Paptic-kassit vastaavat EU:n lakimuutoksen luomaan tarpeeseen, jonka tavoitteena on vähentää muovikassien käyttöä. Paptic-kassien raaka-aineista 80 prosenttia on uusiutuvia, ja ne voidaan kierrättää kartonkikeräyksessä.

Paptic-kassit on otettu käyttöön Seppälän myymälöissä ympäri Suomen. Niitä on saatavilla ensimmäisessä vaiheessa rajoitettu erä. Tavoitteena on saada asiakaskokemuksia täysin uudenlaisesta ostoskassista. Palautteen perusteella tuotetta kehitetään, ja myöhemmin on tarkoitus korvata merkittävä osa liikkeissä käytettävistä muovikasseista Paptic-kasseilla.

”Nyt viimeinkin on mahdollista valmistaa kassi, jossa yhdistyvät paperin ja muovin hyvät ominaisuudet. Paptic-materiaali yhdistää puukuidun uusiutuvuuden ja muovin monikäyttöisyyden. Olemme kuitenkin vasta kehityskaaren alkuvaiheessa, ja siksi haemme yhteistyössä Seppälän kanssa ideoita kuluttajilta uudelleenkäytettävän Paptic-kassin rooleista ihmisten arjessa”, kertoo Papticin toimitusjohtaja Tuomas Mustonen.

Tämän vuoden aikana Paptic-materiaalia tullaan näkemään myös muissa kauppaketjuissa ja pakkaussovelluksissa. Tällä hetkellä Paptic neuvottelee useiden kotimaisten ja kansainvälisten yritysten kanssa yhteistyöstä. Paptic on vuonna 2015 perustettu start-up-yritys.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi