Pohjoismaista menestystä fleksokilpailussa

JULKAISTU: 30. lokakuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Neljä pohjoismaista fleksoalan toimijaa pääsi loppukilpailuun FlexoTech Awards 2016 -pakkauspainatuskilpailussa. Sarjavoittoja yhtiöt eivät kuitenkaan tällä kertaa saaneet.

FlexoTech Awards on yksi vanhimmista ja vaativimmista kilpailusta Euroopassa. Siinä nostetaan esille fleksopainolla painettujen pakkausten parhaita toimijoita. Ammattilaistuomarit karsivat satojen painatusnäytteiden joukosta loppukilpailuun pääsevät.

Suomalaisomisteisista yrityksistä loppukilpailuun pääsi neljä kolmessa eri sarjassa. Mid Web -sarjassa Westpakin painama Fazerin joustopakkaus oli työ, joka oli siirretty syväpainosta fleksoon. Best Use of Flexo Within a Single Forme -sarjassa loppukilpailussa oli Pa-Hu:n kartonkilavanauha, joka oli siirretty offsetista fleksoon.

Kilpailun teemana oli tänä vuonna kustannustehokkuus, joka yhdistettynä äärimmäisen korkeaan painolaatuun karsi alkumetreillä monia haastajia pois kilpailusta. Westpakin ja Pa-Hu:n työt olivat uusinta Expanded Gamut –fleksopainoteknologiaa, jotka nämä kaksi painotaloa ovat ottaneet tuotantokäyttöön ensimmäisten joukossa Suomessa yhteistyössä Marvaco Oy:n kanssa.

Mid-Web -sarjassa loppukilpailuun pääsi myös Wipak UK. Stora Enso Packaging pääsi loppukilpailuun Corrugated Post-print -sarjassa. Eniten sarjavoittoja keräsivät AJS Labels, DS Smit ja Roberts Mart.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Cabassi laajentaa paperikassien valikoimaa

Valkeakoskelainen paperikassivalmistaja Cabassi Oy on laajentanut tuotantoaan ja investoinut uuteen täysautomaattiseen paperikassikoneeseen. Uusi kone on jo tuotannossa ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille on tehty. Investoinnin myötä Cabassi laajentaa kassivalikoimaansa.
Paperikassi_Suomesta_Cabassi_

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi