PicknPack-linja pakkaa eri kokoja joustavasti

JULKAISTU: 21. maaliskuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


EU-projektissa kehitetään täysin automatisoitua PicknPack-pakkauslinjaa. Se pystyisi pakkaamaan erilaisia elintarvikkeita joustavasti erimuotoisiin pakkauksiin.

Uutta automaattilinjaa ovat kehittäneet kolme vuotta Dansk Teknologisk Institut (DTI), Wageningen Universitet Hollannissa, Marel (robotit) ja Lacquey (tarttumisvälineet). Tämän FP7-nimellä kulkevan EU-projektin ensimmäinen virallinen demo on todennäköisesti tänä keväänä.

Linjan toiminta perustuu robotteihin ja tunnistamistekniikoihin. Robotit noukkisivat tuotteita laatikoista sopivilla välineillä. Ne asetetaan sopivaan muovialustaan, johon liitetään linjalla tuotettu sopiva päällys. Pakkaus suljetaan laserilla.

Periaatteessa jokainen pakkaus linjalla voi olla erimuotoinen. Pakkausalustoja tuotetaan linjalla sisäisesti rakenneosista. Tarvittava alusta tunnistetaan linjan alkupäässä kolmiulotteisen kameratekniikan avulla. Elintarvikkeita voitaisiin myös tarkastaa linjalla samalla tekniikalla, röntgenin ja mikroaaltosensoreiden avulla.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)