Paptic keräsi 23 miljoonan euron rahoituksen

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-09-04
PÄIVITETTY: 2023-09-20
Kuva: Papticin ScanStar-palkinnon vuonna 2022 voittanut pussipakkaus.

Puukuitupohjaisia ​​pakkausmateriaaleja valmistava kasvuyhtiö Paptic Oy on ilmoittanut keränneensä sijoittajilta 23 miljoonan euron rahoituksen. Yhtiön osakaspohja laajeni saksalaisella pääomasijoitusrahastolla European Circular Bioeconomy Fund (ECBF) ja globaalilla vesi- ja hygieniaratkaisuja tarjoavalla Ecolabilla. Myös osa yhtiön aikaisemmista osakkeenomistajista, kuten japanilainen kauppatalo Itochu Fiber Ltd., osallistui tähän rahoituskierrokseen. Edellä mainittujen osakesijoitusten lisäksi Papticille myönnettiin 2,5 miljoonaa euroa European Innovation Councilin Accelerator-ohjelmasta.

Lisäksi Paptic on saanut 10 miljoonan euron pääomalainan Suomen Ilmastorahastolta. Laina on suunnattu helpottamaan Papticin vaahtopohjaisen valmistusteknologian teollisen mittakaavan kehittämistä.

Papticin tiedotteen mukaan yhtiö on yli kaksinkertaistanut liikevaihtonsa vuosittain neljänä peräkkäisenä vuonna ja tavoittelee 100 miljoonan euron liikevaihtoa vuonna 2026 kiertotalouden periaatteiden mukaisilla pakkausmateriaaleillaan.

Lue Papticin perustajaosakkaan ja strategiasta vastaavan johtaja Esa Torniaisen haastattelu Pakkaus-lehdestä 2/2023

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox