Palaute saa Polarican muuttamaan pakkauksiaan

JULKAISTU: 4. helmikuun 2018
PÄIVITETTY: 16. helmikuun


Polarica aikoo muuttaa pakkauksiaan saatuaan negatiivista palautetta. Ruotsalainen Äkta vara -kuluttajajärjestö äänesti saksanhirvikäristyksen vuoden ruokahuijaukseksi.

Polarican saksanhirvikäristyspakkauksessa on käristykseksi leikattua saksanhirvenlihaa 240 grammaa.

”Uskon, että monet ovat äänestäneet sen puolesta, että tällaista tuotetta pidetään hämäävänä. Pakkauksen antama mielikuva poikkeaa siitä, mitä se sisältää”, sanoo Äkta vara -järjestön johtaja Björn Bernhardson järjestön tiedotteessa.

Järjestö kiinnittää huomiota siihen, että Polarica Wild Food -nimestä huolimatta tuotteen liha ei ole luonnonvaraisista eläimistä tai polaarisilta alueilta. Sen sijaan tuote tulee Uudessa-Seelannissa syntyneistä tarhatuista saksanhirvistä, kuten ainesosaluettelosta käy ilmi. Lisäksi tuoteselosteesta huolimatta pakkauksessa viitataan villieläimiin ja ruotsalaiseen erämaahan.

Polarican toimitusjohtaja Samuli Eskola ihmettelee Yle uutisille kyseenalaista kunniaa tuonutta valintaa. Eskolan mukaan pakkauksen tuoteselosteessa ei ole mitään epäselvää. Yritys suunnittelee kuitenkin pakkauksen muuttamista palautteen perusteella.

Polarican saksanhirvikäristystä myydään myös Suomessa. Pakkaus on muuten sama, mutta tuotteen nimenä on Riistakäristys.
 

 

 

Jatka lukemista

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Suomalaisväriä Pro Carton Young Designers -kilpailussa

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola pääsi ainoana suomalaisena jatkoon kansainvälisessä suunnittelukilpailussa.
Pro Carton 12082021

360 Services auttaa optimoimaan pakkausta

Metsä Boardin uusi palvelukokonaisuus tarjoaa asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pakkauksiaan.
MetsäBoard 26052021

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi