Pakkausuutiset tuoreena verkosta

Teksti:Patrik Carlsson
JULKAISTU: 2016-02-12
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pakkausalan uutisia löytyy kyllä verkosta, mutta vähemmän suomeksi ja Suomen markkinoita kattaen. Nyt tämä puute korjaantuu, kun Print&Media lanseeraa 1.3. alkaen uuden pakkausalan uutissivuston. Packnews.fi on osa Pohjoismaista Packnews-kokonaisuutta, joka tarjoaa eri maissa omalla kielellä relevantit uutiset nopeasti ja kattavasti.

Packnews on ruotsalaisen Nord Emballage -lehden omistama uutissivusto. Print&Media ja Nord Emballage allekirjoittivat yhteistyösopimuksen suomalaisen pakkausuutissivuston synnyttämiseksi tammikuussa 2016. Print&Media on vastuussa suomalaisen sivuston toimitus- ja myyntityöstä. Kansainväliset ilmoitusasiakkaat ja osa uutisoinnista hoidetaan yhteistyössä pohjoismaisten kollegojen kanssa.

– Olen ensinnäkin todella iloinen, että löysimme ruotsalaisten kanssa toisemme. Tuntuu, että vastaamme huutoon, sillä Suomessa ei ole ollut pakkausalalle suunnattua uutissivustoa. Se on asia, johon halusimme muutoksen. Toivonkin, että Packnews.fi otetaan omaksi tietokanavaksi koko pakkausalan ruokaketjussa, pakkaussuunnittelusta tuotantoon saakka, kommentoi Print&Media Publishing Oy:n kustantaja Jarkko Hakola tuoretta yhteistyötä.

Pakkausuutisia verkossa jo 10 vuotta
Packnews-konsepti leviää tänä keväänä kaikkiin Pohjoismaihin. Ruotsissa ja Norjassa sivusto on jo olemassa ja Tanskassa Packnews aukeaa samaan aikaan kuin Suomessakin. Ruotsin Packnewsin ja Nord Emballage -lehden päätoimittaja Bo Wallteg on vakuuttunut, että pohjoismainen yhteismedia tulee toimimaan.

– Lanseerasimme jo 10 vuotta sitten Packnyheter.se-sivuston. Olimme etulinjassa alan verkkouutisoinnissa. Nimi muutettiin viime vuonna, kun ostimme norjalaisen Packnews-sivuston, joka oli lakkautettu vuonna 2014. Pystytimme Norjaan uuden sivuston ja samalla uusimme oman ruotsalaisen sivustomme. Palaute on ollut todella hyvää, sillä tämän päivän moderni pakkausala tarvitsee nopeaa ja helppolukuista tietoa siitä, mitä alalla tapahtuu, Wallteg sanoo.

– Tulemme julkaisemaan uutisia päivittäin, aivan kuten Print&Median sivustollakin. Lisäksi julkaisemme viikottaisen uutiskirjeen. Uutiset tulevat kotimaasta, mutta myös kansainvälisestä markkinasta, Hakola kertoo ja jatkaa:

– Uusi sivustomme on upea mahdollisuus pakkausalan toimijoille myös markkinointimielessä. Koko Pohjoismaiden laajuisen Packnews-konseptin avulla pystymme tarjoamaan tehokasta markkinointitilaa jo suhteellisen isolle markkina-alueelle, mutta myös edullisemmat paikalliset kampanjat onnistuvat. Tulemme tuomaan Packnews-osion myös osaksi Print&Media-lehteä, joka varmasti tuo meille sekä lisää lukijoita että mainostajia.

Packnews.fi skaalautuu eri päätelaitteille, joten sitä on helppo käyttää myös mobiililaitteilla.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak