Pakkaussuunnittelua ohjaavat trendit ja tekniikka

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-08-17
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Kulutustrendit ja uusi tekniikka ovat tärkeimmät pakkaussuunnittelua ohjaavat tekijät seuraavan 10 vuoden aikana. Tämä on Smithers Piran uuden raportin johtopäätös.

Markkinatutkimusyhtiö Smithers Pira on tarkastellut markkinoiden kehitystä uudessa raportissaan ”The Future of Packaging Design: Long-Term Strategic Forecasts to 2026”.

Raportin mukaan aktiivit ja älykkäät pakkaukset, nanotekniikka, painettu elektroniikka ja kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut tulevat olemaan ratkaisevia asioita pakkausten suunnittelussa. Muita suunnitteluun vaikuttavia tekijöitä ovat tarve mukauttaa pakkauksia eri tarpeisiin ja ylellisempien pakkausten tarve. Lasten ja nuorten näkemykset siitä, miltä pakkausten tulisi näyttää ja miten niiden tulisi toimia, ovat myös tärkeä tekijä.

Joitakin näistä tekijöistä huomioidaan jo pakkausten suunnittelussa ja valmistuksessa Smithers Piran mukaan, mutta niiden merkitys tulee kasvamaan seuraavan kymmenen vuoden aikana ja niistä tulee maailmanlaajuisesti tärkeimpiä ohjaustekijöitä.

Raportti selvittää myös miten erilaiset pakkausmateriaalit ja pakkaustyypit tulevat kehittymään eri käyttöaloilla.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak