Pakkauspainamiseen monitoimikone MGI:ltä

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-11-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


MGI on esitellyt Pariisin All4Pack-messuilla pakkauspainamisen monitoimikoneen. Suuren B1-formaatin digipainokone yhdistää viisiväriseen mustesuihkupainamiseen saumattomasti useita erikoistehosteita.

Uusi kone soveltuu tiedotteen mukaan hyvin kuluttajapakkausten painamiseen. Vesipohjaisilla väreillä voidaan painaa myös elintarvikepakkauksia ja lapsiturvallisia pakkauksia.

Uudessa AlphaJET Industrial Print Factory -painokoneessa voidaan käyttää CMYK-värejä ja valkoista joko UV-väreinä tai vesipohjaisina väreinä. Laitteessa on sisäänrakennettuna materiaalin lakkaustoiminto, 2D/3D kirkas UV-spottilakkaus ja muuttuva kohopainofoliointi. Kuivausmenetelmiä on kolme: LED, IR ja UV.

MGI:n laite käyttää uuden yhteistyökumppanin Memjetin DuraLink-värejä, moduuleja ja tulostuspäitä. Resoluutio on 1600 dpi:tä. Painamisen nopeus on 1 800 B1-koon arkkia tunnissa.

AlphaJET voi painaa ja koristella aaltopahvia, paperia, muovia ja synteettisiä materiaaleja. Koneessa on monipuolinen ja tarkka erilaisten materiaalien hallintajärjestelmä, joka mahdollistaa myös kovien materiaalien kuten puun, metallin ja lasin painamisen.

AlphaJET voidaan myös varustaa painetun elektroniikan tuotantolaitteeksi. Laite sai All4Pack 2018-messujen 2018 innovaatiopalkinnon.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept