Pakkauspainaja Keili Lönnberg Painoille

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-02-20
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Lönnberg Painot Oy on ostanut Keili Oy:n osakekannan Olli Pekka Savonlahdelta. Kauppa astuu voimaan välittömästi, ja Keili on jatkossa Lönnberg Painot Oy:n täysin omistama tytäryhtiö. Keili vahvistaa Lönnbergin asemaa pakkausten valmistajana.

Tiedotteen mukaan Lönnbergin näkökulmasta Keilin tulo osaksi konsernia monipuolistaa palvelutarjoamaa entisestään, vahvistaa merkittävästi asemaa pakkausten valmistajana ja tuo kokonaan uutta liiketoimintaa etikettien valmistuksen osalta.

”Kauppa on luonteva askel Lönnbergin strategiassa, tuo meille täydentävää osaamista ja avaa paljon uusia kasvumahdollisuuksia. Lönnbergin ja Keilin välillä ei ole relevantteja päällekkäisyyksiä, eikä kaupan johdosta ole näköpiirissä henkilöstövaikutuksia. Uskon, että kauppa tuo paljon mahdollisuuksia myös Keilin henkilökunnalle osana Lönnberg-konsernia. Sekä Lönnberg että Keili ovat hyvässä taloudellisessa kunnossa, minkä ansiosta meillä on hyvä mahdollisuus keskittyä kokonaisuuden kehittämiseen ja kasvattamiseen”, toteaa Jarkko Viheriävaara, Lönnberg Painot Oy:n toimitusjohtaja.

”Toimittuani 40 vuotta graafisella alalla, joista 30 vuotta yrittäjänä Keilissä, tässä kohti on luontevaa siirtää viestikapulaa eteenpäin. Kuluneet vuodet ovat olleet erinomaista ja kaikin puolin mielenkiintoista aikaa. Tässä kohti haluan kiittää asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja aivan erityisesti henkilökuntaamme yhteisistä vuosista. Uskon, että Lönnberg on erinomainen uusi koti Keilille ja yhteenliittymän mahdollisuudet pärjätä tulevaisuudessa ovat erittäin hyvät”, toteaa Olli Pekka Savonlahti.

Viheriävaarasta Keilin toimitusjohtaja
Kaupan yhteydessä Lönnbergin toimitusjohtaja Jarkko Viheriävaara on nimitetty myös Keili Oy:n toimitusjohtajaksi.

Keili Oy on 1968 perustettu korkealaatuisten pakkausmateriaalien suunnittelija ja valmistaja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli n. 3,7 miljoonaa euroa ja yhtiö työllisti keskimäärin 24 henkilöä.

Lönnberg Painot Oy on 1922 perustettu markkinointiviestinnän alueella toimiva palveluyritys, jonka palvelut kattavat mm. tilauskirjapainotoiminnan, myymälämainonnan ratkaisut, suurkuvatulostuksen ja digitaalisen painamisen palvelut sekä kalenterien kustantamisen. Liikevaihto vuonna 2016 oli 24,3 miljoonaa euroa ja yhtiö työllisti keskimäärin 142 henkilöä. Pääomistaja on Keski-Pohjanmaan Kirjapaino (56 %) ja muut omistajat ovat Jarkko Viheriävaara, Pertti Ailio ja Timo Kantokorpi.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB