Pakkauspainaja Keili Lönnberg Painoille

Teksti:Redaktionen
JULKAISTU: 2017-02-20
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Lönnberg Painot Oy on ostanut Keili Oy:n osakekannan Olli Pekka Savonlahdelta. Kauppa astuu voimaan välittömästi, ja Keili on jatkossa Lönnberg Painot Oy:n täysin omistama tytäryhtiö. Keili vahvistaa Lönnbergin asemaa pakkausten valmistajana.

Tiedotteen mukaan Lönnbergin näkökulmasta Keilin tulo osaksi konsernia monipuolistaa palvelutarjoamaa entisestään, vahvistaa merkittävästi asemaa pakkausten valmistajana ja tuo kokonaan uutta liiketoimintaa etikettien valmistuksen osalta.

”Kauppa on luonteva askel Lönnbergin strategiassa, tuo meille täydentävää osaamista ja avaa paljon uusia kasvumahdollisuuksia. Lönnbergin ja Keilin välillä ei ole relevantteja päällekkäisyyksiä, eikä kaupan johdosta ole näköpiirissä henkilöstövaikutuksia. Uskon, että kauppa tuo paljon mahdollisuuksia myös Keilin henkilökunnalle osana Lönnberg-konsernia. Sekä Lönnberg että Keili ovat hyvässä taloudellisessa kunnossa, minkä ansiosta meillä on hyvä mahdollisuus keskittyä kokonaisuuden kehittämiseen ja kasvattamiseen”, toteaa Jarkko Viheriävaara, Lönnberg Painot Oy:n toimitusjohtaja.

”Toimittuani 40 vuotta graafisella alalla, joista 30 vuotta yrittäjänä Keilissä, tässä kohti on luontevaa siirtää viestikapulaa eteenpäin. Kuluneet vuodet ovat olleet erinomaista ja kaikin puolin mielenkiintoista aikaa. Tässä kohti haluan kiittää asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja aivan erityisesti henkilökuntaamme yhteisistä vuosista. Uskon, että Lönnberg on erinomainen uusi koti Keilille ja yhteenliittymän mahdollisuudet pärjätä tulevaisuudessa ovat erittäin hyvät”, toteaa Olli Pekka Savonlahti.

Viheriävaarasta Keilin toimitusjohtaja
Kaupan yhteydessä Lönnbergin toimitusjohtaja Jarkko Viheriävaara on nimitetty myös Keili Oy:n toimitusjohtajaksi.

Keili Oy on 1968 perustettu korkealaatuisten pakkausmateriaalien suunnittelija ja valmistaja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli n. 3,7 miljoonaa euroa ja yhtiö työllisti keskimäärin 24 henkilöä.

Lönnberg Painot Oy on 1922 perustettu markkinointiviestinnän alueella toimiva palveluyritys, jonka palvelut kattavat mm. tilauskirjapainotoiminnan, myymälämainonnan ratkaisut, suurkuvatulostuksen ja digitaalisen painamisen palvelut sekä kalenterien kustantamisen. Liikevaihto vuonna 2016 oli 24,3 miljoonaa euroa ja yhtiö työllisti keskimäärin 142 henkilöä. Pääomistaja on Keski-Pohjanmaan Kirjapaino (56 %) ja muut omistajat ovat Jarkko Viheriävaara, Pertti Ailio ja Timo Kantokorpi.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli