Pakkausala ja graafinen ala yhteisillä messuilla

JULKAISTU: 15. elokuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Pakkausala, muoviteollisuus, elintarviketeollisuus sekä graafinen ala kohtaavat toisensa Helsingin Messukeskuksen laajassa tapahtumakokonaisuudessa 20.–22.9. Ammattilaisille on tarjolla neljä toisiinsa liittyvää messutapahtumaa.

Pakkaus- ja materiaalinkäsittelyala kokoontuu PacTec-messuille. Messuosastojen lisäksi ammattilaisilla on mahdollisuus tutustua halleissa monipuoliseen tietoiskuohjelmaan, joiden teemat pureutuvat pakkausten digitaalisuuteen, designiin, kierrätykseen ja kuluttajakäyttäytymisen muutoksiin.

Samaan aikaan järjestettävä Muoviteollisuuden ammattitapahtuma PlasTec on Messukeskuksen mukaan lunastanut paikkansa alan ammattilaisten kouluttautumis- ja kohtaamispaikkana.

Elintarviketeollisuuden ammattitapahtuma FoodTec kokoaa puolestaan elintarviketeknologian ammattilaiset Messukeskukseen. FoodTecin kävijät ovat elintarviketeollisuuden hankinnoista vastaavia henkilöitä ja muita alan ammattilaisia yritysjohdosta tuotantoon sekä alan tutkimuksen ja tuotekehityksen asiantuntijoita.

SignTec on uusi graafisen teollisuuden, visuaalisen viestinnän ja markkinoinnin tapahtuma, joka palvelee sekä graafisen alan ammattilaisia että painotöiden ostajia ja suunnittelijoita.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Etiketit pois Actimel-pulloista

Ilman PET-muovista etikettiä HDPE:stä valmistetun pullon kierrätettävyys paranee.
Danone

Teollisen mittakaavan muovipakkausten kemiallinen kierrätys alkaa

Sumi ja Wastewise Group aloittavat yhteistyön pakkausmuovien kemiallisessa kierrätyksessä.
50148873-chemical-recycling-abstract-concept-vector-illustration

Fazer siirtää kaurajuomien valmistuksen Korialta Ruotsiin?

Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 työsuhteen päättymiseen Suomessa.    
fazer aito

Oddlygood ostaa Plantin

Oddlygoodista tulee Planti-tuotteiden ja -brändin omistaja. Samanaikaisesti Valio ostaa Plantin tuotannon Turussa.
oddlygood