Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Teksti:Bo Wallteg
JULKAISTU: 2024-03-18
PÄIVITETTY: 2024-03-27
Stora Enso toi tapahtumaan pakkauskoneen ja elintarvikkeiden pakkaamiseen tarkoitetun uutuustuotteen.

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387. Kävijät voivat samaan aikaan käydään myös kahdessa muussa tapahtumassa.Samanaikaisesti Messukeskuksessa järjestettiin graafisen alan ammattilaisten Sign, Print & Promotion -tapahtuma sekä Gastro Helsinki. Näytteilleasettajia näissä tapahtumissa oli yhteensä 120.

Joka toinen vuosi järjestettävän tapahtuman kolmella lavalla kuultiin ajankohtainen ja laaja ohjelmakokonaisuus asiantuntijapuhujineen. Teemoina olivat mm. vastuullisuus ja kiertotalous, lainsäädäntö ja regulaatio, pakkaussuunnittelu ja uudet materiaalit sekä sisälogistiikka.

Stora Enso toi tapahtumaan pakkauskoneen ja elintarvikkeiden pakkaamiseen tarkoitetun uutuustuote Ondaroven, jotka herättivät paljon kiinnostusta ja puheenaiheita. Lisäksi osastolla esiteltiin yhtiön palkittuja pakkauksia. Tapahtuma oli hyvä kokemus, kertoo markkinointipalvelupäällikkö Kati Lök.

Myös Engel Finlandin myyntipäällikkö Mikko Ketonen oli tyytyväinen PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtumaan. Yhtiön tavoitteena oli tuoda tapahtumaan ruiskuvalukone näytille ja ajokuntoon muotin ja materiaalin kanssa sekä näyttää, mitä Engel pystyy ruiskuvalupuolella toteuttamaan.

Myös elintarviketeollisuudelle laitteita, järjestelmiä, työkaluja ja tarvikkeita toimittavan Foodmecin liiketoimintajohtaja Jan Isaksson on tyytyväinen tapahtumaan.

–  Kokonaisuudessaan erittäin onnistunut ja hyvä kokemus. Messut olivat aktiivisemmat kuin vähän pelkäsimme näinä aikoina. Asiakkaat olivat aktiivisia, saimme tarjouspyyntöjä ja uusia hankkeita on tulossa. Myös kävijämäärät olivat positiivinen yllätys, hän sanoo.

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli