Pakkaus houkuttaa vähentämään hävikkiä

JULKAISTU: 16. joulukuun 2018
PÄIVITETTY: 16. helmikuun


Luke on kokeillut ruokahävikin vähentämistä Aalto-yliopiston kanssa Pack-Age -projektissa. Standi ja pakkaus houkuttelivat ostamaan epämuotoisia hevi-tuotteita.

Pack-Age on Aalto-yliopiston pakkaussuunnittelukurssi, jossa kehitetään uusia pakkauskonsepteja laajalla yhteistyöllä. Luonnonvarainkeskus Luke osallistui tänä vuonna projektiin, jossa kehitettiin myyntistandi ja pakkaus epämuotoisille vihanneksille ja juureksille, joita ei tavallisesti myydä kaupassa. Projektissa oli tavoitteena keksiä uusia keinoja ruokahävikin vähentämiseen.

Projektissa suunniteltua myyntistandia ja kuluttajapakkauksia kokeiltiin Hämeenlinnan Prismassa. Asiakkaat saivat käyttää kannettavia pakkauksia ilmaiseksi.

Luken projekti oli yksi neljästä projektista, jotka esiteltiin Aallon Pack-Age-gaalassa. Aallon yhteistyökumppaneina ovat tänä vuonna olleet Luke, Uudenmaan Ruoka, Fiskars ja Aalto EE. Grano teki kurssilaisille koekappaleita suunnitelluista pakkauksista.

Muut kolme projektia olivat Fiskarsin helposti särkyvien esineiden pakkaus verkkokauppaan, Aalto EE:n lahjapakkaus ja Uudenmaan Ruoka -jakelukeskuksen tuotteiden esillepano ja pakkaukset.

”Tämä oli jo kuudetta kertaa toteutettu projektikokonaisuus. Edellisistä on syntynyt konkreettisia tuloksia”, kertoi lehtori Markus Joutsela Aallosta.

Joutselan mukaan projektien töitä on tehty yhtä huolellisesti kuin yritysten tuotekehitysprojekteja. Mukana on ollut sekä suuria että pieniä yrityksiä, jotka ovat voineet hyödyntää lopputulosta omassa pakkaussuunnittelussaan.

 

 

 

Jatka lukemista

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Suomalaisväriä Pro Carton Young Designers -kilpailussa

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola pääsi ainoana suomalaisena jatkoon kansainvälisessä suunnittelukilpailussa.
Pro Carton 12082021

360 Services auttaa optimoimaan pakkausta

Metsä Boardin uusi palvelukokonaisuus tarjoaa asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pakkauksiaan.
MetsäBoard 26052021

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)