Pakkaus houkuttaa vähentämään hävikkiä

JULKAISTU: 2018-12-16
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Luke on kokeillut ruokahävikin vähentämistä Aalto-yliopiston kanssa Pack-Age -projektissa. Standi ja pakkaus houkuttelivat ostamaan epämuotoisia hevi-tuotteita.

Pack-Age on Aalto-yliopiston pakkaussuunnittelukurssi, jossa kehitetään uusia pakkauskonsepteja laajalla yhteistyöllä. Luonnonvarainkeskus Luke osallistui tänä vuonna projektiin, jossa kehitettiin myyntistandi ja pakkaus epämuotoisille vihanneksille ja juureksille, joita ei tavallisesti myydä kaupassa. Projektissa oli tavoitteena keksiä uusia keinoja ruokahävikin vähentämiseen.

Projektissa suunniteltua myyntistandia ja kuluttajapakkauksia kokeiltiin Hämeenlinnan Prismassa. Asiakkaat saivat käyttää kannettavia pakkauksia ilmaiseksi.

Luken projekti oli yksi neljästä projektista, jotka esiteltiin Aallon Pack-Age-gaalassa. Aallon yhteistyökumppaneina ovat tänä vuonna olleet Luke, Uudenmaan Ruoka, Fiskars ja Aalto EE. Grano teki kurssilaisille koekappaleita suunnitelluista pakkauksista.

Muut kolme projektia olivat Fiskarsin helposti särkyvien esineiden pakkaus verkkokauppaan, Aalto EE:n lahjapakkaus ja Uudenmaan Ruoka -jakelukeskuksen tuotteiden esillepano ja pakkaukset.

”Tämä oli jo kuudetta kertaa toteutettu projektikokonaisuus. Edellisistä on syntynyt konkreettisia tuloksia”, kertoi lehtori Markus Joutsela Aallosta.

Joutselan mukaan projektien töitä on tehty yhtä huolellisesti kuin yritysten tuotekehitysprojekteja. Mukana on ollut sekä suuria että pieniä yrityksiä, jotka ovat voineet hyödyntää lopputulosta omassa pakkaussuunnittelussaan.

 

 

 

Jatka lukemista

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Suomalaisväriä Pro Carton Young Designers -kilpailussa

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola pääsi ainoana suomalaisena jatkoon kansainvälisessä suunnittelukilpailussa.
Pro Carton 12082021

360 Services auttaa optimoimaan pakkausta

Metsä Boardin uusi palvelukokonaisuus tarjoaa asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pakkauksiaan.
MetsäBoard 26052021

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus