Pakkaus houkuttaa vähentämään hävikkiä

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-12-16
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Luke on kokeillut ruokahävikin vähentämistä Aalto-yliopiston kanssa Pack-Age -projektissa. Standi ja pakkaus houkuttelivat ostamaan epämuotoisia hevi-tuotteita.

Pack-Age on Aalto-yliopiston pakkaussuunnittelukurssi, jossa kehitetään uusia pakkauskonsepteja laajalla yhteistyöllä. Luonnonvarainkeskus Luke osallistui tänä vuonna projektiin, jossa kehitettiin myyntistandi ja pakkaus epämuotoisille vihanneksille ja juureksille, joita ei tavallisesti myydä kaupassa. Projektissa oli tavoitteena keksiä uusia keinoja ruokahävikin vähentämiseen.

Projektissa suunniteltua myyntistandia ja kuluttajapakkauksia kokeiltiin Hämeenlinnan Prismassa. Asiakkaat saivat käyttää kannettavia pakkauksia ilmaiseksi.

Luken projekti oli yksi neljästä projektista, jotka esiteltiin Aallon Pack-Age-gaalassa. Aallon yhteistyökumppaneina ovat tänä vuonna olleet Luke, Uudenmaan Ruoka, Fiskars ja Aalto EE. Grano teki kurssilaisille koekappaleita suunnitelluista pakkauksista.

Muut kolme projektia olivat Fiskarsin helposti särkyvien esineiden pakkaus verkkokauppaan, Aalto EE:n lahjapakkaus ja Uudenmaan Ruoka -jakelukeskuksen tuotteiden esillepano ja pakkaukset.

”Tämä oli jo kuudetta kertaa toteutettu projektikokonaisuus. Edellisistä on syntynyt konkreettisia tuloksia”, kertoi lehtori Markus Joutsela Aallosta.

Joutselan mukaan projektien töitä on tehty yhtä huolellisesti kuin yritysten tuotekehitysprojekteja. Mukana on ollut sekä suuria että pieniä yrityksiä, jotka ovat voineet hyödyntää lopputulosta omassa pakkaussuunnittelussaan.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox