Pakkaa paremmin senioreille

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-10-10
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Seniorit ovat nopeimmin kasvava väestöryhmä maailmassa. YK:n mukaan vuonna 2050 yli 22 % maailman väestöstä on täyttänyt 60 vuotta. Nyt heitä on väestöstä 8 %. 

Seniorien tulot kasvavat tutkimusten mukaan. Heillä on myös aikaa ja mielenkiintoa tutkia tuotteita kaupassa. He ovat merkkiuskollisempia kuin nuoremmat sukupolvet. Seniorit ovat myös valmiimpia maksamaan enemmän laadusta. Tuotteen ominaisuuksien lisäksi pakkauksella on iso merkitys valinnassa. 

Miksi sitten usein näkee pakkauksia, joiden suunnittelussa ei ole otettu huomioon senioreja? Tetra Pak on koonnut yhteen raporttiin paljon tietoa siitä, miten tehdään senioreja miellyttäviä pakkauksia. Yksinkertaisia periaatteita soveltamalla pakkaus toimii paremmin – myös muiden kuin seniorien käsissä. 

Pakkauksen pitää aueta helposti, sillä iän myötä käsivoimat vähenevät. Pakkauksen tulee myös olla mahdollisimman kevyt ja helposti tartuttava.  

Iän myötä myös näkö heikkenee, ja pakkauksen tulisi olla selkeä ja hyvin luettava. Tekstien tulisi olla riittävän isolla ja hyvin luettavilla väreillä. Tuotteen päiväysmerkintöjen ja ravintotietojen tulisi olla luettavalla tekstillä ja helposti löydettävissä. Jos seniori ei pysty lukemaan tekstiä kaupassa ilman suurennuslasia, pakkaus jää todennäköisesti hyllyyn. 

Seniorit haluavat myös pakkauksia, joissa ruoka säilyy pidempään, ettei kaupassa tarvitse juosta useasti.

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept