PacTec Helsinki -messut järjestetään jo vuonna 2018

JULKAISTU: 2017-06-04
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pakkaus- ja materiaalinkäsittelyalan PacTec-messut pidetään seuraavan kerran 29. – 31.5.2018 samaan aikaan metsäklusterin johtavan PulPaper-tapahtuman kanssa. Tapahtuma aikaistuu reilulla vuodella aiempaan suunnitelmaan verrattuna.

Tapahtuman uusi nimi on PacTec Helsinki. Messuja on järjestetty vuodesta 1989 alkaen Messukeskuksessa.

Suomen Pakkausyhdistys ry:n ja Messukeskuksen yhteistyön tuloksena tapahtuma päätettiin toteuttaa jatkossa samaan aikaan loppukeväästä kahden vuoden välein. Tavoitteena on yritysten toiveita noudattaen keskittää voimat yhteen alan johtavaan tapahtumaan monien pienempien messutapahtumien sijaan. PacTec Helsinkiä ja PulPaperia yhdistää paitsi näytteilleasettajayritysten yhteiset arvoketjut myös osittain samat kävijäryhmät.

”Messujen samanaikaisuus kokoaa kaikki resurssit yhteen paikkaan. Tästä hyötyvät sekä messuvieraat että yritykset. Uudistettu PacTec Helsinki jatkaa pitkää pakkausalan tapahtumien perinnettä ja haluamme panostaa messujen kehitykseen muuttuvilla markkinoilla. Pakkausala on tärkeä kestävän kehityksen muutosvoima, ja sillä on erityisen tärkeä rooli esimerkiksi ruokahävikin minimoinnissa”, sanoo Suomen Pakkausyhdistyksen toimitusjohtaja Antro Säilä.

Tapahtumakokonaisuudessa järjestetään uusi johdolle suunnattu Business Forum -seminaari, joka keskittyy mm. muutosjohtamiseen, innovaatioihin ja kuluttajakäyttäytymiseen. Toisena messupäivänä järjestettävä Pack Print Forum -seminaari keskittyy pakkausalan ajankohtaisiin kysymyksiin. 
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Cabassi laajentaa paperikassien valikoimaa

Valkeakoskelainen paperikassivalmistaja Cabassi Oy on laajentanut tuotantoaan ja investoinut uuteen täysautomaattiseen paperikassikoneeseen. Uusi kone on jo tuotannossa ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille on tehty. Investoinnin myötä Cabassi laajentaa kassivalikoimaansa.
Paperikassi_Suomesta_Cabassi_

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)