Orklan ja Bowerin kierrätyssovellus hyvin käyntiin Suomessa

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-05-05
PÄIVITETTY: 2023-05-24

Orklan ja Bowerin kierrätyssovelluksesta löytyvien Orkla-brändien pakkauksia on kahden kuukauden aikana skannattu Suomessa lähes 130 000 kertaa.

Kymmenen Orkla Suomen ruoka- ja makeisbrändiä aloitti maaliskuussa yhteistyön ruotsalaisen kierrätyssovellus Bowerin kanssa. Sovelluksen kautta kierrätettävistä pakkauksista kertyy sovellukseen pisteitä, jotka voi muuttaa rahaksi.

Bowerin tilastojen mukaan suomalaiset ovat kierrättäneet Orklan kymmenen yhteistyöbrändin pakkauksia lähes 130 000 kertaa maalis- ja huhtikuun aikana. Mukana sovelluksessa ovat Abba, Anyday Nuts, Ekströms, Felix, Grandiosa, Oolannin, Panda, Paulúns, Risifrutti ja Taffel. Bower ylsi myös maaliskuun alussa Suomen ladatuimpien sovellusten ykköspaikalle.

Sovelluksessa voi skannata minkä tahansa kierrätykseen soveltuvan pakkauksen, mutta yhteistyöbrändien tuotteista saa tuplasti pisteitä. Yhteistyöbrändit myös rahoittavat sovellusta.

Jatkossa saman Orkla-pakkauksen voi skannata kerran päivässä. Bower-sovelluksen käytössä luotetaan paljon kuluttajan omaantuntoon. Tuotteiden viivakoodit skannataan ennen lajittelua, ja oman kierrätyspisteen voi lisätä sovellukseen myös itse. Kierrätyspisteellä Bower vahvistaa sovelluksen käyttäjän sijainnin, mutta varsinainen lajittelu jää kuluttajan vastuulle.

Nyt Orklan pakkauksia on voinut skannata sovellukseen ilman päiväkohtaisia rajoituksia, mutta jatkossa myös Orklan brändejä koskee Bowerin yleinen käytäntö, jonka mukaan saman tuotepakkauksen voi skannata sovelluksessa kerran päivässä. Muutos heijastaa Bowerin mukaan kuluttajakäyttäytymistä ja vähentää sovellukseen liittyviä väärinkäytöksiä.

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce