OptiGroup ostaa Mercamerin ja Telpakin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-01-30
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Ruotsalainen OptiGroup laajentuu ostamalla Suomesta pakkausalalla toimivat Mercamer ja Telpak-yritykset. OptiGroup ostaa myös Romaniasta kaksi pakkausalan yritystä.

OptiGroupi-konsernin toimitusjohtaja Christoph Sanderin mukaan yritysostot ovat tärkeä askel konsernin kehityksessä.

”Haluamme kasvaa Industrial & Safety Solutions -ratkaisuissa sekä orgaanisesti että yritysostojen avulla. Nämä yritysostot laajentavat huomattavasti liiketoimintaa tällä alueella Pohjoismaissa ja muissa maissa.”

Suomalaiset yritykset Mercamer Oy ja Telpak Oy tarjoavat laajaa valikoimaa pakkausalan tuotteita, palveluita ja laitteita. OptiGroup täydentää ostolla Pohjoismaista toimintaansa. Yrityskaupat odottavat kilpailuviranomaisen hyväksyntää, ja niiden odotetaan toteutuvan helmikuussa.

Romaniasta konserni on hankkimassa lisää pakkausalan toimintaa ostamalla Proxima Tapes ja Proxima Comserv-yhtiöt.

Suomalaisten yhtiöiden liikevaihto oli vuonna 2016 yhteensä lähes 43 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 52. OptiGroup odottaa kasvattavansa liikevaihtoaan näiden neljän yhtiön ostolla noin 50 miljoonalla eurolla. Konsernin nettoliikevaihto oli noin 1,5 miljardia euroa vuonna 2016.

OptiGroupilla on Suomessa jo useita yhtiöitä: Papyrus Finland Oy, VeliMark Oy, Procurator Oy ja AS-Palvelut Oy.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce