Oatlaws-kaurabrändi voitti innovaatiopalkinnon

JULKAISTU: 2018-03-12
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Suomalaiset Oatlaws-kauratuotteet voittivat World Food Innovation -kilpailussa parhaan uuden brändin palkinnon. Lisäksi Oatlaws Power Oats Pro -tuote ylsi finaaliin paras terveys- ja hyvinvointituotekategoriassa.

Kilpailuun osallistui yli 200 elintarviketoimijaa 29 maasta. Kilpailu on Oatlawsin mukaan alan arvostetuin ja järjestetään vuosittain Lontoossa. Sen järjestää FoodBev-lehti.

Oatlaws-tuotteet tulivat Suomessa markkinoille viime vuoden loppupuolella. Oatlaws on spin off -yritys, joka sai alkunsa Viipurilaisen Kotileipomon Puhtikaura-innovaatiosta, kaurajuomajauheesta, joka veteen sekoitettuna toimii nopeana välipalana tai ateriana. Puhtikaura voitti Vuoden elintarvikepalkinnon vuonna 2016. Oatlawsin takana ovat samat tahot kuin Viipurilaisella Kotileipomolla.

Tuotteet ovat kiinnostaneet kovasti myös maailmalla, niin Aasiassa kuin Yhdysvalloissakin, ja ne ovat olleet koemyynnissä mm. Ranskassa ja Isossa-Britanniassa.

”Vastaavia tuotteita ei ole maailmalla tarjolla, ja kiinnostus on ollut kova. Kauran terveysvaikutukset ovat melko hyvin tiedossa ja suomalaista kauraa arvostetaan”, kertoo Oatlaws-tuotteita kehittänyt Teppo Ylä-Hemmilä.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus