Niititön lavakaulus helpottaa logistiikkaa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-06-03
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pa-Hu on kehittänyt uuden lavakauluksen, joka kiinnittyy kuljetuslavaan ilman niittejä. Tämä helpottaa lavan pakkaamista ja käyttöä lavojen kierrossa.

Patentoidussa ratkaisussa aaltopahvinen lavakaulus lukitaan kuormalavaan tukevasti ilman kiinnitysmateriaaleja kuten niittejä, kelmuja, teippejä tai vanteita. Lavakauluksen pohja lukittuu lavan alle pohjalaudan ja lavapinnan väliin sekä puisissa että metallijalkaisissa lavoissa. Lukitusmekanismia voidaan käyttää kaikkien sellaisten tuotteiden kuljetuksissa, joissa hyödynnetään lavaan kiinnitettävää kaulusta.

”Pahvista lavakaulusta kiinnitettäessä on aiemmin tarvittu usein niittejä. Tämä työvaihe jää nyt pois, samoin niittien poistaminen vaihtolavoissa. Näin säästyy aikaa ja tarvikkeita, eikä erityisiä työkaluja tarvita”, kertoo Pa-Hu Oy:n myyntijohtaja Janne Teliranta.

Keksintö syntyi Pa-Hun oman suunnittelutiimin voimin. Se lähti liikkeelle asiakkaan tarpeesta kehittää lavapakkaamista. Paperinkeräys Oy kaipasi munapakkaamojen käyttämin lavapakkauksiin uudistusta, sillä nykyisin lavojen kunnossapito on työlästä ja monivaiheista.

”Uusi lavakaulusratkaisu helpottaa lavojen kunnossapitoa. Vuokralavan kierto nopeutuu, koska yksi työvaihe jää kokonaan pois”, sanoo Encoren kuormalavapalvelujen päällikkö Petteri Paananen Paperinkeräyksestä.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak