Neste kaksinkertaisti prosessoimansa jätemuovin määrän vuonna 2023

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-12-20
PÄIVITETTY: 2024-01-03

Neste on saanut onnistuneesti päätökseen uuden sarjan nesteytetyn jätemuovin teollisen mittakaavan koeajoja Porvoon jalostamollaan kemiallisen kierrätyksen kehittämiseksi. Vuoden 2023 jälkipuoliskon koeajot kaksinkertaistivat Nesteen prosessoiman nesteytetyn jätemuovin kokonaismäärän yli 6 000 tonniin. Vuoden 2023 prosessointivolyymiltaan suurimman koeajon aikana nesteytetyn jätemuovin määrä nousi ensimmäistä kertaa yli 2 000 tonniin. Koeajojen avulla tuotetaan korkealaatuista ISCC PLUS -sertifioitua raaka-ainetta uusien muovien tuotantoon.

Koeajoissa hyödynnetään Nesteen jalostamon nykyisiä prosessiyksiköitä, ja niiden myötä edetään kohti jatkuvaa kaupallista prosessointia. Nesteen Porvoon jalostamolle rakennetaan parhaillaan uutta laitosta, jonka avulla yhtiö pystyy kasvattamaan nesteytetyn jätemuovin prosessointikapasiteettinsa 150 000 tonniin vuodessa. EU:n innovaatiorahaston rahoittaman PULSE-hankkeen ensimmäinen vaihe on tarkoitus saada päätökseen vuoden 2025 alkupuoliskolla. Neste investoi hankkeeseen 111 miljoonaa euroa. PULSE-hankkeella tavoitellaan 400 000 tonnin vuotuista nesteytetyn jätemuovin prosessointikapasiteettia.

Neste turvaa nesteytetyn jätemuovin hankinnat useiden toimittajien avulla. Nesteytetyn jätemuovin prosessointi edistää kemiallisen kierrätyksen kehittämistä ja auttaa yhtiötä Porvoon jalostamon muutoksessa uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen tuotantopaikaksi, Neste tiedottaa.

Jatka lukemista

Packnews tarjoaa sinulle ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack 2024 -messuille

Tänä syksynä Packnews tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack-messuille Nürnbergiin.
Messegeschehen / Fair activities in general

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB