Neljä suomalaista pakkausta sai WorldStarin

Teksti:Redaktionen
JULKAISTU: 2017-12-07
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Neljä suomalaisten yritysten kehittämää pakkausta on palkittu maailman parhaina WPO:n WorldStar 2018 -kilpailussa. Kolme näistä on kuitupakkausta.

WorldStar on vuosittain järjestettävä World Packaging Organization WPO:n järjestämä kilpailu, johon maailman parhaimmat pakkaukset voivat osallistua. WorldStareista kilpaili tällä kertaa yhteensä 318 pakkausta 38 eri maasta. Kaikissa sarjoissa palkitaan useita pakkauksia ja kilpailun esikarsintana toimivat kansalliset tai alueelliset kilpailut.

Atria voitti WorldStarin jauhelihalle suunnitellulla pakkauksellaan. Vakuumi ”jauhelihan kokoinen pakkaus” edustaa palkintoraadin mukaan lajissaan täysin uudenlaista pakkausratkaisua. Pakkaus on yksinkertainen, tyylikäs ja toimiva. Joustomuovista valmistettu pakkaus vähentää materiaalin kulutusta ja säästää tilaa niin kuljetuksissa, kaupan hyllyllä, jääkaapissa ja roskiksessa.

AR Carton voitti Orionille suunnittelemallaan pakkauksella. Pakkaus on lapsiturvallinen ratkaisu koirille tarkoitetun, ääniltä rauhoittavan Sileo-geelin pakkaamiseen. Kartonkipakkauksessa on innovatiivinen mekanismi, jonka käytettävyys ”lapsilukkoineen” on hyvä.

Kalakantojen elvyttämiseen tarkoitettu mätirasia toi Pyrollille palkinnon. Pakkaus on valmistettu kartongista, joten se ei synnytä jätettä maatuessaan vesistöön, ja ratkaisee siten ympäristönsuojeluhaasteen.

Stora Enso Packagingin Andbros Oy:lle suunnittelema valaisinten kuljetus- ja myyntipakkauksen suunnittelu tuo aaltopahvipakkauksen parhaat puolet esiin.  Suunnittelu on erinomaista, pakkauksen kaikki pinnat on käytetty ja yksityiskohdat ovat loppuun asti mietittyjä.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Uusimmat uutiset

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja. He ovat valmiita käyttämään niiden ostamiseen enemmän rahaa, kulkemaan pidemmän matkan niitä hankkiessaan ja näkemään muutenkin ylimääräistä vaivaa varmistaakseen, että heidän ostoksensa sisältävät ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli

Läpinäkyvä eristepakkaus on ympäristöystävällisempi kuin värikäs

Rockwool vaihtoi punavalkoiset eristepakkauksensa läpinäkyviin. Se säästi väriaineita ja lisäsi kierrätettävyyttä.
Rockwool ennen ja jälkeen

Landa Printingiltä jättiyllätys Drupan tiedotustilaisuudessa

Yllättävien myyntilukujen ja kahden uuden painokoneen esittelyn myötä Landa nousi yhdeksi suurimmista yllättäjistä Pre-Drupan tiedotustilaisuudessa Düsseldorfissa maaliskuun lopussa. Packnews oli paikalla.
Landa_01x