Nefcolta lainarahoitusta Sulapacille

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-04-28
PÄIVITETTY: 2023-05-17
Kuva: Sulapack

Nefco – Nordic Green Bank – on myöntänyt lainarahoitusta suomalaiselle Sulapacille, jonka patentoitu ja palkittu materiaali on kehitetty korvaamaan perinteisiä muoveja. Nefcon rahoitus mahdollistaa Sulapacin skaalaamisen globaaleilla markkinoilla sekä pienen mittakaavan tuotantokapasiteetin luomisen Suomeen materiaalien tutkimus- ja kehitystyön vauhdittamiseksi ja uusien materiaalien pienimuotoisen kaupallisen tuotannon valmistamiseksi.

Nefcon asiakkaana Sulapac on liittynyt Nefcon Biodiversity Pilot Programme -ohjelmaan, jonka tavoitteena on testata ja kehittää sopivia biodiversiteettiratkaisuja yhteistyössä yritysten kanssa. Rahoitusalan ensimmäinen pk-yrityksille suunnattu biodiversiteettiohjelma pyrkii näyttämään esimerkkiä rahoituslaitosten ympäristövaikutus -strategioiden toteuttamisesta.

Sulapacin materiaali hajoaa avoimessa ympäristössä samalla nopeudella kuin luonnonpuu eikä jätä jälkeensä myrkyllisiä jäämiä tai pysyviä mikromuoveja. Sulapacin biopohjaisten ja biohajoavien materiaalien hiilijalanjälki on 87-94 % pienempi kuin fossiilipohjaisten muovien. Sulapac-materiaalit soveltuvat kemialliseen kierrätykseen ja ne valmistetaan myös kierrätysmateriaaleista. Alihankkijoiden tuottaman materiaalin myynnin lisäksi Sulapacilla on yhteisiä kehitysprojekteja maailmanlaajuisten brändien, kuten Chanelin ja Shiseidon kanssa. Ruokapalvelualan Sulapacista valmistettuja tuotteita on saatavilla esimerkiksi Carrefourissa ja niitä käyttää esimerkiksi Four Seasons.

Jatka lukemista

Packnews tarjoaa sinulle ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack 2024 -messuille

Tänä syksynä Packnews tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack-messuille Nürnbergiin.
Messegeschehen / Fair activities in general

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB