Muovilla valoisat tulevaisuuden näkymät

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-04-18
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Suomen muoviteollisuus kasvaa taas ja työllistää lisää. Muovin ja pakkausten tulevaisuutta valotetaan Lahden Muovi&Pakkaus 2017 -tapahtumassa, joka järjestetään 20.-21.4.

Tapahtuma kokoaa muovi- ja pakkausalan osaajat, palveluntuottajat, laitevalmistajat sekä mielenkiintoiset luennoitsijat saman katon alle Lahden Messukeskukseen. Samalla Lahden perinteiset muovi- ja kumialan erikoismessut muuttavat muotoaan ja monipuolistuvat.

Uudistunut kaksipäiväinen ammattilaistapahtuma rohkaisee uudistamaan muovi- ja pakkausalaa, sen toimintatapoja ja tarjontaa. Haasteista tehdään mahdollisuuksia menestyä muuttuvassa globaalissa toimintaympäristössä, jossa asiakkaiden tarpeet ja odotukset ovat ainoa oikea lähtökohta menestyvälle bisnekselle.

Muovi&Pakkaus 2017 -tapahtumassa järjestetään kaksi paneelikeskustelua, jotka kokoavat ohjelmalavalle muovi- ja pakkausalan suomalaisia vaikuttajia. Pakkauspaneelissa kuullaan muun muassa Atrian markkinatutkimuspäällikkö Jukka Saarenpään ja SOK:n johtaja Sanna Timolan näkemyksiä pakkausalan tulevaisuudesta. Plastics are BIO! -paneelikeskustelussa ajankohtaisen aiheen äärelle istuvat keskustelemaan muun muassa Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja Vesa Kärhä sekä professori Ali Harlin VTT:ltä. Molempia keskusteluja johdattaa uutistoimittaja Kirsi Alm-Siira.

Tapahtuman yhteydessä järjestettävä neliosioinen seminaari käsittelee kierrätys- ja biomuoveja sekä muovituotteiden käyttöä eri teollisuudenaloilla. Seminaariaiheina ovat myös 3D-tulostus lopputuotevalmistuksessa sekä uudet älykkäät pakkausinnovaatiot. Pääpuhujiksi seminaariin saapuvat muun muassa Maik Dworczyk Wipak Groupilta sekä Fabian Stöver EOS GmbH:ta.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Muoviteollisuus ry, Muoviyhdistys ry sekä Suomen Pakkausyhdistys ry.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak