Muovikassien tulevaisuutta pohditaan Ruotsissa

Teksti:Redaktionen
JULKAISTU: 2017-01-30
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Perinteisten muovikassien käyttöä pyritään vähentämään ja niille etsitään vaihtoehtoja. Tukholmassa 7.2. järjestettävä seminaari pureutuu tähän aiheeseen.

Suomessa Amerplast on kehittänyt lähes kokonaan kierrätysmateriaalista valmistetun muovikassin. Ruotsissakin on paljon keskustelua siitä, miten fossiilisesta muovista tehtyjä kasseja voidaan kierrättää tai korvata muulla materiaalilla.

Seminaarin teemana on ”Muovikassien käyttö vähenee – suuri haaste mutta myös uniikki mahdollisuus”. Seminaarin järjestää pakkausalan lehti nord emballage.

Keskustelun taustalla on EU:n direktiivi, jossa tavoitteeksi asetetaan 90 ohuen muovikassin kulutus henkeä kohti vuodessa vuonna 2020. Tämä luku on vielä tarkoitus puolittaa vuoteen 2026 mennessä.

Yksi puhujista on Swedbagin toimitusjohtaja Pär Wik. Swedbag on yksi johtavista kassien valmistajista Ruotsissa. Hänen mukaansa asiakkaat pyrkivät käyttämään uusiutuvia materiaaleja yhä enemmän.

Lisätietoja seminaarista.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli