Multivac aloittaa tehtaan rakennustyöt Saksassa

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-12-04
PÄIVITETTY: 2023-12-20
Multivac-konsernin johtokunta käänsi 4.12.2023 ensimmäisen lapion maata uudelle tuotantotehtaalle.

Multivac on käynnistänyt uuden tehtaan rakennustyöt Wolfertschwendenssa, Saksassa. Uusi 35 000 neliömetrin tehdas rakennetaan noin 1 000 metrin päähän konsernin pääkonttorista ja sen on määrä valmistua vuoden 2025 loppuun mennessä. Investoinnin kokonaisarvo on noin 60 miljoonaa euroa.

Uudessa 27 500 neliömetrin pohjakerroksen rakennuskompleksissa on 18 000 neliömetriä valmistusaluetta, 9 500 neliömetriä logistiikka-alaa ja ensimmäisessä kerroksessa noin 3 750 neliömetriä toimistoja, ruokala ja sosiaalitiloja. Osana rakennuksen kestävää infrastruktuuria uudelle tuotantopaikalle on suunnitteilla myös useita toimenpiteitä kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi: esimerkiksi kaivon pohjavettä käytetään uuden rakennuksen jäähdytykseen ja tehtaalla on oma aurinkosähköjärjestelmä sekä biokaukolämpö energian tuottamiseen.

Uudella toimipaikalla tulee työskentelemään noin 250 henkilöä – pääosin olemassa olevaa henkilöstöä, erityisesti valmistusosastolla. Logistiikka-alueelle rakennetaan uusi tiimi päätehtaan tuella. Tämän lisäksi Wolfertschwendenin nro 2 tuotantotehdas on suunniteltu jopa 340 työntekijää mahdollistavaa lisäkasvua varten.

Wolfertschwendenin uuden tehtaan lisäksi Multivac-konsernilla on 14 tuotantolaitosta Saksassa, Itävallassa, Espanjassa, Brasiliassa, Bulgariassa, Kiinassa, Japanissa, Intiassa ja Yhdysvalloissa.

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva