Mondi teki virallisen ostotarjouksen DS Smithistä

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2024-03-07
PÄIVITETTY: 2024-03-13
Brittiläinen Mondi ilmoittaa tarjoavansa  DS Smithin koko osakekannasta 5,14 miljardia puntaa. Reutersin mukaan tämä kauppa loisi markkina-arvoltaan yli 10 miljardin punnan pakkausalan jättiyrityksen.

Sopimuksen mukaan Mondin osakkeenomistajaien omistusosuus olisi 54 prosenttia ja DS Smithin loput 46 prosenttia yhdistyneen yrityksen osakepääomasta. Yhdistyminen on tilaisuus luoda Euroopan laajuinen, alan johtava kuitupohjaisten kestävien pakkausratkaisujen toimittaja, yhtiöt sanoivat yhteisessä tiedotteessaan.
Yhdistyminen luo määräävän aseman Euroopan aaltopahviteollisuudessa. Fuusion eteneminen edellyttää vielä sopimusta ehdoista, mukaan lukien sääntelyasiat ja molemminpuolisen due diligence -menettelyn loppuunsaattamisen sekä Mondia että DS Smithiä tyydyttävällä tavalla. Mondilla on 22 000 työntekijää ja DS Smithillä 30 000.

Suunnitelman mukaan konserni jatkaisi nykyisellä johdollaan, toimitusjohtajanaan Mondin Andrew King ja talousjohtajana Mike Powell. DS Smithin toimitusjohtaja Miles Robertsin on puolestaan kerrottu eläköityvän pian. Lisäksi tarkoitus on, että DS Smithin puolelta tulee kolme edustajaa Mondi Groupin hallitukseen. Ison-Britannian lain mukaan Mondilla oli 7.3.2024 asti aikaa tehdä DS Smithille tarjous tai vetäytyä. Koska periaatesopimus on nyt tehty, määräaikaa on jatkettu 4.4. saakka tarjouksen viralliselle loppuunviemiselle.

Jatka lukemista

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Messuille 13. - 14.3.2024!

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 tuo pakkaus-, elintarvike- ja muovialan yritykset, ammattilaiset ja vaikuttajat yhteen Helsingin Messukeskukseen 13.–14.3.2024.
Pactec

UPM käynnistää muutosneuvottelut lomautuksista

UPM Pulp, UPM Timber ja UPM Communication Papers käynnistävät muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista. Muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista koskevat UPM:n kaikkia suomalaisia sellutehtaita, sahoja ja painopaperitehtaita. Lomautukset kosekevat eri toimipisteissä yhteensä noin 2260 henkilöä.
IMG_0261

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli