Millainen on muovin merkitys tulevaisuudessa?

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2024-03-07
PÄIVITETTY: 2024-03-13

Millaisessa maailmassa elämme vuonna 2050? Mikä on muovin merkitys ja rooli tulevaisuudessa ja mitkä asiat siihen vaikuttavat? Kaikki muovi kiertää – aluekokeiluilla käytäntöön -hanke yhdessä Uudenmaan kiertotalouslaakson kanssa järjestää aiheesta webinaarin 7.5.2024 klo 9:00-10:15.

Kaikki muovi kiertää – aluekokeiluilla käytäntöön -hankkeessa työstettiin tänä keväänä muovin tulevaisuuskartta vuodelle 2050. Webinaarissa kuulet tulevaisuusmuotoilija Minna Koskelon puheenvuoron tulevaisuuden ennakoinnista, tutustut yhteistyössä eri toimijoiden kanssa luotuihin skenaarioihin muovin tulevaisuudesta, ja saat lisää tietoa siitä, miten voit soveltaa tulevaisuuden ennakointia omiin ajatuksiisi ja työhösi.

Aamun tavoitteena on herätellä ajatuksia tulevaisuuden ennakoinnista ja erilaisista tulevaisuuksista. Ennen kaikkea tavoitteena on vahvistaa ajatuksia siitä, miten muovaamme toivottavan tulevaisuuden tästä päivästä käsin.

Webinaari tallennetaan ja tallenne on saatavilla ilmoittautuneille 14 päivän ajan.

Ohjelma:

Tervetuloa tulevaisuuteen! | Mia Johansson, projektipäällikkö

Tulevaisuus tehdään – tulevaisuuden ennakointi, tulevaisuuden ajatteluun liittyvät haasteet ja vinkkejä niiden ylittämiseen | Minna Koskelo, tulevaisuusmuotoilija

Eri skenaariot muovin tulevaisuudesta | Netta Korhonen, muotoilun ja yhteiskehittämisen asiantuntija

Muovin tulevaisuuskartta – yhteistyössä muovin kierron toimijoiden kanssa luotu kuva, ajatusten herättelijä ja työkalu, jonka avulla navigoida omaa rooliasi osana muovin tulevaisuutta | Netta Korhonen, muotoilun ja yhteiskehittämisen asiantuntija

Millaista tulevaisuutta olemme tekemässä? | Mia Johansson, projektipäällikkö

Ilmoittautuminen

 

Jatka lukemista

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Messuille 13. - 14.3.2024!

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 tuo pakkaus-, elintarvike- ja muovialan yritykset, ammattilaiset ja vaikuttajat yhteen Helsingin Messukeskukseen 13.–14.3.2024.
Pactec

UPM käynnistää muutosneuvottelut lomautuksista

UPM Pulp, UPM Timber ja UPM Communication Papers käynnistävät muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista. Muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista koskevat UPM:n kaikkia suomalaisia sellutehtaita, sahoja ja painopaperitehtaita. Lomautukset kosekevat eri toimipisteissä yhteensä noin 2260 henkilöä.
IMG_0261

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli