Metsä Boardin Husumin taivekartonkilinja käyntiin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-02-17
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Metsä Board on käynnistänyt uuden taivekartongin tuotantolinjan Husumin tehtaallaan Ruotsissa. Yhtiö suuntaa tuotantolinjan 400 000 vuositonnin volyymin Amerikkoihin sekä tarjoilupakkauksiin kuten kuppeihin, lautasiin ja tarjoilualustoihin maailmanlaajuisesti.

”Metsä Board on tunnettu korkealaatuisista, keveistä taivekartongeistaan, joita käytetään pakkaamiseen ympäri maailman. Uuden tuotantolinjan ja viimeaikaisen tuotekehityksen ansiosta pystymme nyt vastaamaan entistä paremmin tarjoilupakkaamisen kysyntään ja vaatimuksiin”, sanoo toimitusjohtaja Mika Joukio.

Varsinaiset taivekartonkikoneen asennustyöt ovat työllistäneet yli tuhat Metsä Boardin ulkopuolista työntekijää lokakuun puolivälistä tammikuuhun saakka. Käynnistämisen jälkeen tavoitteena on varmistaa mahdollisimman nopeasti uuden kartonkikoneen häiriötön toiminta sekä korkea tuotelaatu.

Rakennumuutos viimeistelty
Valmetin toimittama taivekartonkikone BM1 on merkittävin osa Metsä Boardin Husumin tehdasintegraatin 170 miljoonan euron investointiohjelmaa. Osana ohjelmaa on tehty parannuksia myös tehdasintegraatin sellutehtaalla ja satamassa. Kokonaisuutena investointiohjelma viimeistelee yhtiön rakennemuutoksen kartonkiyhtiöksi.

Yhtiö tulee esittelemään kevyitä taivekartonkejaan Drupa 2016 -messuilla. Esillä ovat alkuperäisestä kuidusta valmistetut kartongit, jotka soveltuvat hyvin kuluttajapakkauksiin, hyllyvalmiisiin pakkauksiin ja ruokapakkauksiin.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce