Metsä Board investoi nykyisiin tehtaisiin

Teksti:Bo Wallteg
JULKAISTU: 2024-03-22
PÄIVITETTY: 2024-03-27
Metsä Board on kehittänyt yhdessä kolmen yrityksen kanssa uuden, entistä ympäristöystävällisemmän pakkauksen jäätelötuuteille. Kuva: Metsä Board.

Metsä Board on tiedottanut hylänneensä suunnitelman perustaa taivekartonkitehdas Kaskisiin. Sen sijaan yhtiö suunnittelee laajoja investointeja nykyisiin tehtaisiin ja uusien tuotevaihtoehtojen kehittämistä Simpeleen, Kyron ja Husumin tehtailla.

Tiedotteen mukaan suunnitellun Kaskisten tehtaan investoinnin kokonaiskustannus nousi alkuperäistä arviota merkittävästi korkeammaksi, minkä vuoksi takaisinmaksuajalle ja sijoitetun pääoman tuotolle asetetut tavoitteet eivät olisi täyttyneet.

Metsä Board on päättänyt käynnistää ohjelmat uusista tuotevaihtoehdoista ja kasvu- ja kehitysinvestoinneista nykyisillä tehtaillaan toteuttaakseen strategiaansa kasvaa kuitupohjaisissa pakkausmateriaaleissa ja uudistaa teollisia toimintojaan. Ohjelmat tukevat Metsä Boardin tavoitetta fossiilittomasta tuotannosta vuoden 2030 loppuun mennessä. Lisäksi yhtiö jatkaa muovia vähentävien pakkausratkaisujen kehittämistä.

Husumin tehdasintegraatissa Ruotsissa Metsä Board aloittaa ohjelman uusien tuotteiden valmistamisesta nykyisellä valkoisen kraftlainerin tuotantolinjalla (BM2). Tavoitteena on löytää uusia innovatiivisia ratkaisuja kasvavaan ruoka- ja tarjoilupakkaussegmenttiin.

Simpeleen kartonkitehtaan modernisoimiseksi Metsä Board käynnistää merkittävän investointiohjelman, joka toteutetaan vaiheittain. Kyron kartonkitehtaalla käynnistetään investointiohjelma barrierkartonkien suorituskyvyn parantamiseksi ja loppukäyttöalueiden laajentamiseksi. Simpeleen ja Kyron kartonkitehtaiden investointien arvioitu kokonaiskustannus on 250 miljoonaa euroa seuraavien 10 vuoden aikana.

Jatka lukemista

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli