Messuille 13. - 14.3.2024!

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2024-03-12
PÄIVITETTY: 2024-03-27

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 tuo pakkaus-, elintarvike- ja muovialan yritykset, ammattilaiset ja vaikuttajat yhteen Helsingin Messukeskukseen 13.–14.3.2024. Tapahtuma pitää 120 näytteilleasettajan lisäksi sisällään ajankohtaisen ohjelman asiantuntijapuhujineen. Teemoina ovat muun muassa vastuullisuus ja kiertotalous, lainsäädäntö ja regulaatio, pakkaussuunnittelu ja uudet materiaalit. Keskiviikkona 13.3. tapahtuman yhteydessä palkitaan Kestävät innovaatiot -kilpailun voittaja, joka saa Suomen Messusäätiön 5 000 euron palkinnon. Kilpailussa etsitään pakkaus-, elintarvike- ja muovialan kiinnostavimpia innovaatioita, joissa toteutuu kestävyyden näkökulma. Kilpailun kolmen finalistin pitchaukset kuullaan PlastExpo Stagella klo 13–14. Kilpailun raati valitsee lopullisen voittajan pitchausten pohjalta.  Tervetuloa PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtumaan! Myös Suomen Pakkausyhdistys on mukana, meidät tavoittaa osastolta 3 b 48.

Näytteilleasettajat

Tapahtuman ohjelma

Jatka lukemista

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

UPM käynnistää muutosneuvottelut lomautuksista

UPM Pulp, UPM Timber ja UPM Communication Papers käynnistävät muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista. Muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista koskevat UPM:n kaikkia suomalaisia sellutehtaita, sahoja ja painopaperitehtaita. Lomautukset kosekevat eri toimipisteissä yhteensä noin 2260 henkilöä.
IMG_0261

Lantmännen ostaa HKScanin Ruotsin liiketoiminnot

EU:n komissio on hyväksynyt joulukuussa 2023 julkistetun järjestelyn, jonka myötä HKScan myy Ruotsin liiketoimintonsa ruotsalaiselle Lantmännenille. 
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (80)

Uusimmat uutiset

Uudet EU-säännöt vähentävät pakkauksien määrää, lisäävät niiden uudelleenkäyttöä ja kierrätystä

Parlamentti hyväksyi keskiviikkona 24.4. uusia toimenpiteitä, joilla parannetaan pakkausten kestävyyttä ja vähennetään pakkausjätettä EU:ssa. Näin Europarlamentti tiivistää tulevat muutokset.
markus-spiske-wIUxLHndcLw-unsplashx

Metsä Board modernisoi Simpeleen kartonkitehdasta

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board on tehnyt investointipäätöksen Simpeleen taivekartonkikoneen uudistamisesta. Se parantaa taivekartongin laatua sekä lisää tuotannon tehokkuutta.
Metsa-Board-Simpele_winterx

Uusi työkalu mittaa kitkakertoimen helposti

Pakkauskoneen käyttäjille ja muille on kehitetty uusi työkalu, joka arvioi nopeasti kitkakertoimen (COF) pakkauskalvoilla. Tästä on hyötyä, kun pakkauskone tarvitsee optimaalisen toimintansa vuoksi kalvon, jolla on tietty kitkakerroin.
COF_indicator_Tentoma

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x