Levitehyllyn uutuus kehitettiin Suomessa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-09-05
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Bunge Finland on tuonut markkinoille täysin uudenlaisen siemeniä sisältävän levitteen. Tuote valmistetaan Bungen Raision tehtaalla, ja siitä odotetaan vientimenestystä.

Uusi Keiju Paahdetut siemenet -levite valmistetaan Bungen Raision tehtaalla, josta sitä viedään muihin Euroopan maihin. Tuotteessa yhdistyvät terveelliset paahdetut siemenet ja rypsiöljy. Kansainvälisen tuotekehitysprojektin päävastuu oli Suomessa.

– Tuote on tuotu markkinoille Puolassa ja Unkarissa jo toukokuussa, ja myynti on lähtenyt hyvin liikkeelle. Mikäli odotuksemme toteutuvat, uutuuden viennin osuus tulee olemaan jopa 80–90 prosenttia koko tuotantovolyymistä, kertoo Bunge Finlandin toimitusjohtaja Antero Lehtonen.

Uutuuslevitteen tuotekehitysprojekti aloitettiin jo vuonna 2014. Tavoitteena on ollut uudistaa levitetuoteryhmää. Myös tuotteen pakkaus poikkeaa tavanomaisesta levitehyllyssä.

– Hyllyyn ilmestyy kyllä uusia tuotteita, mutta kaikki vaikuttavat hyvin samanlaisilta. Halusimme tehdä levitteestä pääasian, ei pelkkää leivänkostuketta, kertoo Bunge Finlandin markkinointijohtaja Anri Saarinen.

Monien vaiheiden, kuluttajatestien ja tuotantoprosessiin liittyvien haasteiden jälkeen tuote saatiin markkinoille juuri ennen kesää. Suomessa tuote on tullut kauppojen hyllyille syyskuun alussa.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak