Leikkisä kuluttajapakkaus Mehukatti-mehuille

JULKAISTU: 27. kesäkuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Eckes-Granini Finland toi markkinoille leikkisän, näyttävästi painetun ja houkuttelevan monipakkauksen, Hupiboksin, Mehukatti Trip -juomille. Ideana oli lisäksi, että pakkauksen toinen puoli on painettu pelilaudaksi tai puuhatehtäviksi.

Haasteena oli saada Mehukatti Trip -juomien monipakkaukselle toimiva pakkausratkaisu, joka on ulkoisesti näyttävä, houkuttelee ja viihdyttää kuluttajaa. Sen pitää myös toimia logistisessa ympäristössä mahdollisimman kustannustehokkaasti.

Ratkaisuksi DS Smith toteutti kaksipuoleisesti painetun, näyttävän pakkauksen, joka houkuttelee kuluttajaa luokseen. Eri maut ovat erivärisissä laatikoissa, joten kussakin myymäläkoossa saadaan koostettua helposti erilaisia, tilaan sopivia, houkuttelevia myyntieriä, joista kuluttaja erottaa tutun tuotteen jo kaukaa.

Aaltopahvista valmistettu salkkupakkaus ei vaadi erillistä kuljetuspakkausta, vaan on itsessään logistisesti tehokas ratkaisu valmistajalta kuluttajalle saakka. Tämä säästää sekä luonnonvaroja että kokonaiskustannuksia. Uuden ratkaisun myötä asiakkaan tuote erottuu myymälässä aiempaa paremmin, mikä on selvästi lisännyt tuotteen kysyntää.

 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi