Lapsille innovatiivisia ruokapakkauksia

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-03-08
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Stora Enson Recreate Packaging 2018 -kilpailu tuotti monia innovatiivisia ruokapakkauksia, jotka käyttävät uusiutuvia materiaaleja ja vetoavat lapsiin.

Stora Enson Recreate Packaging 2018 -kilpailun finalistit ja yleisön suosikki on valittu. Yleisön suosikiksi pakkaussuunnittelukilpailussa nousi Smart Snack, jonka ovat suunnitelleet Poznanin yliopiston liiketalouden opiskelijat Klaudia Rajca ja Martyna Matuszkiewicz Puolasta. Heidän voittoisassa kilpailutyössään on leikkisä pulmatehtävä, joka pitää ratkaista pakkauksen avaamiseksi. Pakkaus sai 2 717 ääntä avoimessa äänestyksessä kilpailusivustolla recreatepackaging.com.

Kilpailun tuomaristo valitsi opiskelijoiden sarjassa 12 ja ammattilaisten sarjassa viisi finalistia jatkoon. Sarjojen voittajat julkistetaan toukokuussa 2018.

Recreate Packaging on Stora Enson joka toinen vuosi järjestämä pakkaussuunnittelukilpailu, jonka tarkoituksena on edistää uusiutuviin materiaaleihin perustuvia pakkausinnovaatioita, joilla voidaan korvata uusiutumattomia materiaaleja kuten muovia. Tällä kertaa kilpailun aiheena olivat lapsille tarkoitettujen elintarvikkeiden pakkaukset. Tehtävänä oli miettiä, miten tuotekokemuksesta saataisiin hauska, miellyttävä ja lapsiin vetoava.

Kilpailuun osallistui 258 työtä. Tuomaristoa ilahdutti nerokkaiden, leikkisten ja toiminnallisten pakkausratkaisujen suuri määrä molemmissa sarjoissa, ja erityisesti opiskelijoiden sarjassa.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox