Lakritsipakkaus oli kilpailun makein 

JULKAISTU: 2017-09-25
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Suomalainen premium-lakritsin valmistaja LIQ voitti makeispakkausten sarjan arvostetussa Carton Excellence Award 2017 -kilpailussa.

Lakritsi on mustaa, ja uuden LIQ-lakritsin pakkaus on musta kuutio. Premium-tuote kertoo haluavansa erottua mystiikan avulla lukuisista kilpailijoistaan. Tuote tähtää erityisesti vientiin.

Kilpailun tuomaristoon LIQ-lakritsin pakkaukset tekivät vaikutuksen. Tuomariston mukaan lakritsiin on yleensä joko rakkaus- tai vihasuhde, mutta tätä pakkausten ei voi kuin rakastaa. Lahjapakkauksen sisällä on neljä pienempää laatikkoa, joista jokainen sisältää eri tuotteen. Pienet laatikot sopivat täydellisesti pääpakkaukseen.

Pakkausmateriaalin kaksi kerrosta, pehmeä tuntu ja UV-lakka luovat oikeaa tunnelmaa tummalta ja salaperäiseltä vaikuttavaan tuotteeseen.

Pakkauksen grafiikan on suunnitellut N2 ja valmistanut VG Kvadra Pak JSC. Kartonki on BillerudKorsnäsiltä.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Cabassi laajentaa paperikassien valikoimaa

Valkeakoskelainen paperikassivalmistaja Cabassi Oy on laajentanut tuotantoaan ja investoinut uuteen täysautomaattiseen paperikassikoneeseen. Uusi kone on jo tuotannossa ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille on tehty. Investoinnin myötä Cabassi laajentaa kassivalikoimaansa.
Paperikassi_Suomesta_Cabassi_

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus