Kuluttajat hyväksyvät entistä paremmin aktiivin nanotekniikan käytön elintarvikepakkauksissa. Tämä tulos saatiin EU:n rahoittamassa NanoPack-projektin tutkimuksessa.
NanoPackissa tutkittiin laajasti suhtautumista aktiiviin nanotekniikkaan Euroopassa ja Aasiassa. Nanotekniikkaa käyttävillä ruokapakkauksilla voidaan saavuttaa monia etuja kuten ruokaturvallisuuden parantuminen, hyllyajan pidentyminen, tuoreuden parantuminen ja vähentynyt ruokahävikki.
NanoPack organisoi kymmenen seurantaryhmää ja järjesti kuluttajien ja kaupan johtajien syvähaastatteluja. Kuluttajat eivät olleet huolestuneita nanotekniikan käytöstä sinänsä mutta aktiivisen komponentin vapauttaminen pakkauksen atmosfääriin herätti huolta elintarvikkeen muuttumisesta.
Kaupan edustajien päähuolena oli se, että uusien tekniikoiden pitää täyttää tuoteturvallisuuden kriteerit. Vain silloin niitä voidaan ottaa käyttöön tuotteiden pakkaamisessa.