Kovasta muovipakkauksesta kolminkertaiset päästöt

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-10-17
PÄIVITETTY: 2023-10-25

BASF:n tekemän elinkaarianalyysin mukaan jäykät muovipakkaukset tuottavat enemmän hiilidioksidia kuin pehmeät.

Kemianyhtiö BASF on kehittänyt elinkaarianalyysin, jolla selvitetään, millaisia ​​ympäristövaikutuksia vaihtoehtoisista raaka-aineista valmistetulla mozzarellapakkauksella voi olla elintarvikemuovia valmistettaessa. Analyysi osoittaa, että kovasta muovista valmistettu mozzarellapakkaus tuottaa käyttöikänsä aikana kolme kertaa enemmän hiilidioksidia kuin pehmeä monikerroksinen pakkaus.

Pakkausmuodolla on tärkeä rooli ympäristön kannalta. Kovien muovipakkausten valmistusmenetelmällä on potentiaalisesti erittäin suuri ympäristövaikutus lähes kaikissa luokissa verrattuna pehmeisiin monikerroksisiin pakkauksiin, jotka sisältävät huomattavasti vähemmän raaka-ainetta ja tuottaa siten vähemmän pakkausjätettä BASF:n LCA:n mukaan.

Valmistuksessa käytetyt vaihtoehtoiset raaka-aineet lisätään muoviin sertifioidulla massatasapainomenetelmällä ja tutkimuksessa verrataan pehmeää monikerrospakkausta samaan fossiiliseen raaka-aineeseen perustuvaan pakkaukseen. Lisäksi tutkittiin fossiilipohjaista mozzarellapakkausta kovassa muovissa. Tutkimuksessa on myös tutkittu erilaisia ​​teknisiä ja metodologisia skenaarioita, kuten vihreän sähkön käyttöä ja kemiallista tai mekaanista kierrätystä tuotteen elinkaaren lopussa.

Tutkimuksen on arvioinut kolmen riippumattoman asiantuntijan paneeli.

Päästöt/1000 pakkausta
Kova muovi 23,1 kg CO2
Pehmeä monikerroksinen muovi 7,6 kg CO2

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce