Kotkamillsin muoviton kahvikuppi testivaiheessa

JULKAISTU: 19. lokakuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Kotkamillsin kehittämä muoviton, biohajoava kahvikuppi on läpäissyt ensimmäiset laboratoriotestit. Seuraavaksi tuotetta testaavat kertakäyttömukien tuottajat.

Kotkamillsin uusi kuluttajapakkauskartonkeja valmistava kartonkikone KK2 aloitti tuotantonsa Kotkassa heinäkuussa 2016. Kotkan KK2 on yrityksen mukaan maailman ensimmäinen kartonkikone, jolla yksi tai useampi suojakerros on mahdollista lisätä suoraan kartongin pintaan sen valmistuksen yhteydessä konelinjalla. Suojakerroskartonki on mahdollista kierrättää normaalin keräyspaperin kanssa, koska se ei sisällä muovia.

Kotkamills Oy on tehnyt kartongistaan kahvikupin, joka on läpäissyt ensimmäiset laboratoriotestit. Yritys on todennut omissa testeissään, että kuppi kestää kuuman kahvin ja miedot alkoholijuomat.

”Kartongin toimivuus todetaan varmuudella vasta siinä vaiheessa, kun se on mennyt kupintekokoneen läpi. Luotamme kuitenkin omiin testeihimme siinä määrin, että uskomme kupin pelaavan muuallakin”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Markku Hämäläinen Ylelle.

Kotkamillsin innovaatio pääsi viime viikolla myös Sitran laatimalle kiertotalouden kiinnostavimpien ideoiden listalle. Kierrätettävästä kertakäyttömukista on kiinnostuttu etenkin Keski-Euroopassa.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Cabassi laajentaa paperikassien valikoimaa

Valkeakoskelainen paperikassivalmistaja Cabassi Oy on laajentanut tuotantoaan ja investoinut uuteen täysautomaattiseen paperikassikoneeseen. Uusi kone on jo tuotannossa ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille on tehty. Investoinnin myötä Cabassi laajentaa kassivalikoimaansa.
Paperikassi_Suomesta_Cabassi_

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi