Kotkamillsin muoviton kahvikuppi testivaiheessa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-10-19
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kotkamillsin kehittämä muoviton, biohajoava kahvikuppi on läpäissyt ensimmäiset laboratoriotestit. Seuraavaksi tuotetta testaavat kertakäyttömukien tuottajat.

Kotkamillsin uusi kuluttajapakkauskartonkeja valmistava kartonkikone KK2 aloitti tuotantonsa Kotkassa heinäkuussa 2016. Kotkan KK2 on yrityksen mukaan maailman ensimmäinen kartonkikone, jolla yksi tai useampi suojakerros on mahdollista lisätä suoraan kartongin pintaan sen valmistuksen yhteydessä konelinjalla. Suojakerroskartonki on mahdollista kierrättää normaalin keräyspaperin kanssa, koska se ei sisällä muovia.

Kotkamills Oy on tehnyt kartongistaan kahvikupin, joka on läpäissyt ensimmäiset laboratoriotestit. Yritys on todennut omissa testeissään, että kuppi kestää kuuman kahvin ja miedot alkoholijuomat.

”Kartongin toimivuus todetaan varmuudella vasta siinä vaiheessa, kun se on mennyt kupintekokoneen läpi. Luotamme kuitenkin omiin testeihimme siinä määrin, että uskomme kupin pelaavan muuallakin”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Markku Hämäläinen Ylelle.

Kotkamillsin innovaatio pääsi viime viikolla myös Sitran laatimalle kiertotalouden kiinnostavimpien ideoiden listalle. Kierrätettävästä kertakäyttömukista on kiinnostuttu etenkin Keski-Euroopassa.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox