Kotkamillsin kartongissa on suojausinnovaatio

JULKAISTU: 2016-08-01
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kotkamillsin uusi kuluttajapakkauskartonkeja valmistava kartonkikone KK2 on aloittanut tuotantonsa Kotkassa. Kone on yhtiön mukaan maailman ensimmäinen kartonkikone, jolla suojakerrokset on mahdollista lisätä suoraan kartonkiin sen valmistuksen yhteydessä konelinjalla.

Koneella valmistettava suojakerroskartonki on mahdollista kierrättää normaalin keräyspaperin kanssa, koska se ei sisällä muovia. Uudella kartonkikoneella valmistettavien taivekartonkien tuoteperhe on nimeltään AEGLE ja ruokatarjoilukartonkien tuoteryhmää kutsutaan nimellä ISLA.

”Kiinnostus uusia ympäristöystävällisiä tuotteitamme kohtaan on ollut valtavaa. Uuden koneemme tuotteet tarjoavat paljon mielenkiintoisia mahdollisuuksia kartonginjalostajille, tunnettujen brändien omistajille sekä pakkaussuunnittelijoille. Yksi koneen eritysominaisuuksista on mahdollisuus valmistaa silkkimattapintaista kartonkia, jota käyttämällä tuotteiden pakkaukset saadaan todella erottumaan edukseen”, sanoo Kotkamillsin toimitusjohtaja Markku Hämäläinen.

Kotkamillsin uuden koneen tuotantokapasiteetti on 400 000 tonnia kartonkia vuodessa. Investoinnin arvo on ollut noin 170 miljoonaa euroa. Sähkön ja veden kulutus vähenee tehtaalla merkittävästi aiempaan aikakauslehtipaperituotantoon verrattuna. Esimerkiksi kemikuumahierteen valmistuksessa kuluva vesimäärä pienenee lähes puoleen.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus