Kotkamills lanseerasi uudet kuluttajapakkauskartongit

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-06-12
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kotkamills on lanseerannut uudet kuluttajapakkausten kartonkibrändinsä markkinoille. Ne tulevat saataville heinäkuussa, kun yhtiön uusi kartonkikone käynnistyy.

Yhtiön taivekartonkibrändi on AEGLE ja ruoka- sekä tarjoilupakkausten brändi ISLA. AEGLE soveltuu yhtiön mukaan monenlaisiin pakkaustarpeisiin kuten mm. kosmetiikkaan, lääkkeisiin sekä kylmiin ja pakastettuihin ruokiin. Kartonki on kevyttä ja bulkkista, mutta myös hyvin jäykkää. Täysin päällystettyjen kiiltävien kartonkien lisäksi tarjotaan silkkimattapäällystettyä laatua. Sen pinta on hyvin tasainen ja soveltuu hyvin erikoisefektien käyttöön.

ISLA-brändi on tarkoitettu tarjoilupakkauksiin, kuten kuppeihin ja lautasiin. Kartonki on päällystetty vesipohjaisella barrierilla, joten sen on täysin kierrätyskelpoista. AEGLE-kartonkia saa ilman suojapäällystystä ja päällystettynä.

Suojapäällystetyn kartongin tuotanto alkaa syksyllä

Kotkamills Oy on investoinut yli 150 miljoonaa euroa painopaperikoneen muuttamiseksi pakkauskartonkia tekeväksi koneeksi. Suoraan koneella vesipohjaisella barrierilla päällystetty kartonki on yhtiön mukaan uusi tuote. Se on täysin kierrätettävä vaihtoehto PE-muovilla päällystetylle kartongille. Suojapäällystetyn kartongin tuotanto alkaa syksyllä.

”Brändien omistajat ja suunnittelijat hakevat koko ajan uusia ja parempia vaihtoehtoja houkuttelevien pakkausten luomiseen siten että ne vastaavat kuluttajien kasvavaan ekologisten tuotteiden kysyntään. Uudet kartonkimme tarjoavat sekä kestävän kehityksen mukaisen että kustannustehokkaan ratkaisun, joka ei rajoita vapautta tehdä uniikkeja ratkaisuja”, sanoo Kotkamillsin toimitusjohtaja Markku Hämäläinen.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox