Kierrätettävä skin-pakkaus tuoretuotteisiin

JULKAISTU: 17. joulukuun 2018
PÄIVITETTY: 16. helmikuun


Pyroll tarjoaa uutta täysin kierrätettävää skin-pakkausta tuoretuotteiden elintarvikepakkauksiin. Pakkauksen alusta on tehty uudesta kuitumateriaalista.

Pyrollin mukaan uusi ekologinen skin-pakkauksen alusta mullistaa pakkausdesignin mahdollisuudet tuoretuotteiden elintarvikepakkauksissa. Alustaan voidaan painaa kaksipuolisesti, mikä lisää mahdollisuuksia erottuvien pakkausten tekoon.

Skin-alustat tuovat elintarviketeollisuudelle uuden, ekologisemman tavan pakata tuoretuotteita, kuten lihaa, juustoja ja leikkeleitä. Skin-alustat vastaavat ekologisten ja vastuullisten pakkausmateriaalien kasvavaan kysyntään. Materiaali on valmistettu pääasiassa uusiutuvaa alkuperää olevista kuitumateriaaleista. Alustojen raaka-aineena on käytetty sataprosenttisesti uutta kuitua, ja materiaali täyttää kaikki elintarvikepakkaamisen turvallisuusmääritelmät.

Alustan elinkaari on suunniteltu jo tuotantovaiheessa. Se voidaan valmistaa repäisykulmalla, jolloin materiaalin päällimmäisen kerroksen muovikalvo voidaan erottaa kierrätystä varten. Muovikalvot kierrätetään muovinkeräykseen ja parhaimmillaan jopa 85 prosenttia pakkauksesta on kierrätettävissä kartongin keräyksessä.

 

 

 

Jatka lukemista

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Suomalaisväriä Pro Carton Young Designers -kilpailussa

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola pääsi ainoana suomalaisena jatkoon kansainvälisessä suunnittelukilpailussa.
Pro Carton 12082021

360 Services auttaa optimoimaan pakkausta

Metsä Boardin uusi palvelukokonaisuus tarjoaa asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pakkauksiaan.
MetsäBoard 26052021

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi